Răsturnare de situație în cazul RADIAȚIILOR de la Cernobîl. Care sunt datele REALE
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Igor Firsov, directorul serviciului de inspecție ecologică, s-a răzgândit în ceea ce privește creșterea nivelului de radioactivitate după incendiul izbucnit în pădurea de la Cernobîl.

După ce inițial s-a zis că nivelul de radiații în urma incendiului de pădure de la Cernobîl este de 16 ori mai mare, informație dată în toată presa internațională, Igor Firsov, directorul serviciului de inspecție ecologică, s-a răzgândit și face un un apel la calm, după ce a prezentat valorile reale ale nivelului de radioactivitate. 

"Cât despre situația din zona Cernobîl - vreau să vă calmez. Specialiștii de la Centrul Științific și Tehnic de Stat pentru Securitate Nucleară și Radiației au fost efectuat monitorizarea radiațiilor asupra situației. Conform rezultatelor măsurătorilor, nu au existat radioactivități tehnogenice în zonă. Astfel, conform măsurătorilor zonei, valoarea dozei de radiații gamma a fost de până la 0,1 mContact / h, ceea ce se potrivește cu fondul normal de radiații.

După cum raportează YARB DNTC, să nu vă fie frică să deschideți ferestrele și să aerisiți spațiul în timpul carantinei", a scris Igor Firsov pe pagina de Facebook. 

Iată datele raportate de SNRC Ucraina

Inspectoratul de reglementare nucleară de stat din Ucraina a transmis date importante despre nivelul de radiații în urma incendiului din pădurea de la Cernobîl.

- Nu există încălcări ale limitelor și condițiilor de funcționare în siguranță ale NPP.

- Situația radioactivă respectă normele stabilite.

- Sistemele de protecție fizică NPP funcționează în mod normal.

- Diviziunile de securitate NPP și serviciile de protecție fizică sunt în alertă ridicată.

Citește AICI știrea inițială

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel