RĂSTURNARE de SITUAȚIE la FCSB. Ce spune Rafila despre jucătorii infectați
Data publicării:
Autor: Andrada Oana
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Dr. Alexandru Rafila a vorbit despre situația jucătorilor de la FCSB, după ce formația roș-albastră a fost lovită din nou de Covid-19.

Vineri, cinci jucători de la FCSB au fost testați pozitiv, din nou, pentru Covid-19. Dr. Alexandru Rafila a vorbit despre această situație. 

Reprezentantul României la OMS susține că „ei au rămas pozitivi, cu siguranță e vorba de persoane care elimină mai mult timp virusul sau fragmente din virus sau celule care fuseseră infectate cu virus și nu are niciun fel de relevanță din punct de vedere epidemiologic cu astfel de situații. 

A fost un test negativ după care au fost eliminate, să spunem, niște celule care fuseseră distruse. Nu are relevanță, nu înseamnă că mai infectează pe alții sau au vreo problema legată de reinserția în activitatea normală”.

Rafila a atras atenția asupra faptului că jucătorii de la FCSB „nu mai trebuie să stea în izolare. Dacă ei sunt vindecați după boală, nu. 

„Nu mai ai niciun fel de simptomatologie din punct de vedere al investigațiilor radiologice sau paraclinice. Asta înseamnă că s-au vindecat și așa se consideră și de către centrul de control al bolilor și de către OMS, că după o perioada de 14 zile în care devii asimptomatic, pot să își reia în mod normal activitățile, indiferent de cum este rezultatul testului care se face”, a mai spus Rafila pentru sport.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel