Urmărește emisiunea live
RĂSTURNĂRI de situație. Alegeri 2020, DATE sondaj ARGUMENT (DC News). Singurul institut care a prognozat o victorie BOMBĂ
Data publicării:
Autor: D.C.
WhatsApp
AGERPRES
AGERPRES
Duminică, 27 septembrie 2020, au avut loc alegerile locale care s-au terminat cu rezultate spectaculoase. De altfel, întreaga zi a fost cu răsturnări de situație în ceea ce privește procentele candidaților.

Argument, institut de cercetare a opiniei publice al trustului DCMedia Group, a oferit prognoze riguroase privind evoluția votului în Capitală, în ziua alegerilor, folosind metoda CATI. Multe dintre rezultate au fost mai apropiate de votul final decât cele anunțate de companiile care au folosit metoda exit-poll, cu interviuri față în față la ieșirea din secțiile de vot. Acestea au dat diferențe chiar de 8-9 puncte procentuale, duble față de realitatea votului.


Sondajul Argument a urmărit evoluția votului, până la închiderea urnelor, și a furnizat clienților săi date din mai multe orașe importante. Pentru publicul DCNews, Argument a furnizat datele obținute în București, respectiv modul în care au votat respondenții pentru Primăria Generală și primăriile de sector. 


Argument a fost singurul institut care a prognozat victoria lui Popescu-Piedone, la sectorul 5, și a avut cele mai mici abateri la celelalte sectoare

Ordinea a fost corectă pentru toate sectoarele, mai puțin sectorul 1, unde rezultatele sondajelor telefonice sunt distorsionate de structura neomogenă  a populației, cu o polarizarea socială mare, în timp ce chestionarele folosite  pentru acest tip de cercetări în ziua votului nu permit  culegerea datelor legate de venit și educație. 


Marja de eroare este de plus-minus 3 procente. Comparațiile sunt făcute pe rezultatele parțiale oferite de BEC, în cursul zilei de luni, 28 septembrie.

Iată câteva exemple din sondaj:

2. -imagine fara descriere- (sondaj-argument-2_27583100.png)

3. -imagine fara descriere- (sondaj-argument-3_49559800.png)

4. -imagine fara descriere- (sondaj-argument-4_51647600.png)

5. -imagine fara descriere- (sondaj-argument-5_75330800.png)

6. -imagine fara descriere- (sondaj-argument-6_00250000.png)

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel