RĂZBOI între Armenia și Azerbaidjan. SUTE de MORȚI, ATACURI cibernetice și ACUZAȚII reciproce
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sute de civili și militari au murit în urma confruntărilor dintre Armenia și Azerbaidjan.

Ministerul Apărării din Azerbaidjan declară că Armenia a pierdut peste 550 de de oameni în timpul luptelor de duminică pe linia de contact din Karabakh, transmite Interfax

"Potrivit informațiilor primite, forțele armate armene au suferit daune grave în timpul luptelor de duminică. În special, armata azeră a distrus 22 de tancuri și alte vehicule blindate grele, 15 unități ale sistemului de rachete antiaeriene OSA, 18 drone, 8 instalații de artilerie, 3 depozite de muniție, peste 550 de militari au fost uciși ", a declarat Ministerul Apărării din Azerbaidjan.

La rândul său, Ministerul Apărării din Armenia oferă date despre pierderile din partea azeră.

"Conform informațiilor noastre, aproximativ 200 de militari azeri au fost uciși", a declarat Artsrun Hovhannisyan, purtătorul de cuvânt al Ministerului Apărării din Armenia, într-un briefing, duminică.

"Conform datelor specificate, (...) patru elicoptere, 27 de drone, inclusiv șocuri, 33 de tancuri și vehicule de luptă pentru infanterie, două vehicule blindate de inginerie au fost distruse", a raportat serviciul de presă al Ministerului Apărării al Republicii Nagorno-Karabakh nerecunoscute.

Atacuri cibernetice

Echipa de hackeri din Azerbaidjan a anunțat un atac asupra site-urilor din Armenia pe fondul operațiunii militare a Azerbaidjanului pe linia de contact din zona conflictului din Karabakh.

„Hackerii azeri au piratat până la 90 de site-uri armene și au publicat cuvintele președintelui Ilham", au anunțat aceștia.

Raportul menționează că hackerii au postat fotografii ale soldatului azer Mubariz Ibrahimov, care a murit în Karabakh în 2010, pe site-urile armene pirate.

Anterior, s-a raportat că aproximativ zece site-uri ale presei armene au fost supuse atacurilor cibernetice duminică, pe care hackerii au postat o imagine a președintelui Azerbaidjanului.

Militarii din Arzeibaidjan controlează 7 sate

Forțele armate din Azerbaidjan duminică, în timpul operațiunii din zona conflictului Karabakh, au preluat controlul asupra mai multor sate din direcția Fizuli-Jabrail, a declarat secretarul de presă al Ministerului Apărării din Azerbaidjan, Anar Eyvazov.

"În timpul operațiunii de contraofensivă în direcția Fizuli-Jabrayil, au fost eliberate o serie de sate aflate sub ocupație armeană de mai mulți ani. În special, satele Garakhanbeyli, Garvyand, Horadiz, Yukhary Abdulrahmenli, regiunea Fizuli, regiunea Jabrail - Boyuk Myarchanozhny și Nyuzgar", au dspus Eyvazov. 

VEZI ȘI: Escaladează conflictul dintre Armenia și Azerbaidjan. Au fost atacați civilii

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel