Razie a polițiștilor rutieri din Capitală pentru depistarea șoferilor băuți
Autor: Eduard Pascu pe 10 apr, 10:36 | Stiri

Brigada de Poliție Rutieră a Capitalei a efectuat o acțiune cu efective sporite pentru depistarea conducătorilor auto care conduc sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive. 

În noaptea de 09/10 aprilie a.c., polițiștii Brigăzii Rutiere au acționat pe principalele artere din municipiul București pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță rutieră, reducerea riscului rutier în rândul participanților la trafic, combaterea conducerii autovehiculelor de către persoane aflate sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive, precum și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile stabilite de Legea 55/2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, se arată într-un comunicat al BPR. 

În cadrul acțiunii au fost aplicate 47 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 18.700 lei și au fost reținute 9 permise de conducere:-4 pentru infracțiunile constatate;-3 pentru depășirea regimului legal de viteză;-1 pentru conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice (contravenție);-1 pentru nerespectarea semnificației culorii roșii a semaforului electric.

Cu ocazia activităților de control desfășurate, polițiștii rutieri au constatat 4 infracțiuni:•2 pentru conducerea unui autovehicul pe drumurile publice sub influența substanțelor psihoactive;•1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice;•1 pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul având dreptul de a conduce suspendat.

Printre cei care au fost depistați de polițiști se află și un bărbat în vârstă de 27 de ani care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 5 în timp ce se afla sub sub influența substanțelor psihoactive (THC-5 “CANNABIS”). În acest context, conducătorul auto a fost  condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice și s-a întocmit dosar penal. 

Un alt bărbat în vârstă de 41 de ani care a condus un autovehicul pe o stradă din sectorul 3, a fost depistat că se afla sub influența băuturilor alcoolice. (0,61 mg/l alcool în aerul expirat).Conducătorul auto a fost condus la sediul INML în vederea recoltării probelor biologice, iar în cauză a fost întocmit un dosar de cercetare penală.

Brigada Rutieră anunță că astfel de acțiuni vor fi organizate și în zilele următoare pentru menținerea unui climat de siguranță rutieră pe drumurile publice din Capitală. 

Stiri Vezi toate articolele
Crossuri parteneri