Răzvan Cuc, declaraţii acide la adresa Ralucăi Turcan: PNL "propaghează" minciuni. Tunuri pregătite pentru clientela politică
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Fostul ministru al Transporturilor, Răzvan Cuc, a făcut mai multe observaţii cu privire la OUG 51/2019 şi a afirmat că PNL pregăteşte mai multe "tunuri pentru clientela sa politică". 

"CONSIDERENTE LEGALE ŞI PERTINENTE REFERITOARE LA MODIFICAREA OUG nr. 51/2019, PE CARE SĂ LE ÎNŢELEAGĂ ŞI CEI DE LA PNL (ştiu că textul e tehnic şi lung, dar chiar nu putem să fim minţiţi).

Luăm punct cu punct declarațiile doamnei Turcan legate de OUG 51/2019 și o să va convingeți cum PNL "PROPAGHEAZA" MINCIUNI legate de această ordonanța. Nu e nimic adevărat. PNL pregăteste, de fapt, niște tunuri pentru clientela să politică", a scris Răzvan Cuc pe Facebook.

Raluca Turcan, acuzată de minciuni

"Vorbind de la "înălţimea" pupitrului de partid, că doar e ditamai vicepremierul Guvernului , veţi vedea mai jos câteva extrase din declaraţia, plină de entuziasm, făcută de doamna Turcan, dar şi contra-argumentele MINCIUNILOR pe care le face:

1. "ĂĂĂ.... FINANȚ....CARE ERA A TREIA? Va mai fi abrogarea OUG nr.51 , cea legată de....ăăă, scoaterea transportului școlar din sfera serviciilor de interes public. În felul acesta guvernul rezolvând prima parte din transportul gratuit al elevilor și anume includerea transportului școlar că serviciu public ".

Se pare că doamna vicepremier Turcan a uitat cea de a 4-a propunere pentru care Guvernul îşi va asumă răspunderea. Este vorba de abrogarea OUG nr. 51/2019. Nu mai contează că potriveala de pe site nu e una și aceeași cu ce s-a prezentat, oricum e PSD-istă....(Ordonanță......ĂĂĂ).

Doamna Turcan încă nu s-a lămurit dacă se scoate sau se include transportul în sfera serviciilor de interes public. Prin actul normativ, care se dorește a fi doar de modificare, "se rezolvă prima parte din transportul gratuit al elevilor", - adică NU SE REZOLVA NIMIC FAȚă DE CEEA CE ESTE ACUM PREVĂZUT DE LEGISLAȚIE.

PENTRU DOAMNA TURCAN ȘI NU NUMAI : cadrul legal, în ceea ce privește decontarea transportului județean al elevilor, este reglementat de Legea nr. 1/2011 a Educației naționale", a mai scris Răzvan Cuc. 

"Politică de austeritate consacrată de tăieri"

"2. "Vom prelungi licențele pentru operatorii de transport și în același timp vom solicită că și condiții de acordare și menținerea licențelor....ăăă realizarea transportului școlar al elevilor"

Pe principiul că 1 este mai mare decât 4, doamna Turcan prelungește licențele de traseu județean până la dată de 31.12.2020, așa cum reiese din textul proiectului, dar uită faptul că Ordonanța nr. 51/2019 le-a prelungit până la dată de 30.12.2023. Prelungirea prin "tăiere", a doamnei Turcan, se încadrează în politică de austeritate consacrată de "tăieri" ( nu contează ce – "tăieri să fie") și în spiritul doctrinei liberale de încurajare a privaților.

3. "Vreau să se rețînă foarte bine acest aspect – partea legată de transportul școlar – în momentul de față prin O.U.G. nr.51 (PSD-istă) - acesta fusese pur și simplu scos din sfera serviciilor publice, lăsat la latitudinea transportatorilor care, dacă nu operau pe rute convenabile, puteau să lase în aer transportul copiilor și în felul acesta să le pună viața în pericol."

Prin reincluderea transporului județean de persoane în sfera serviciilor de utilitate publică nu se garantează efectuarea transportului pe un traseu neprofitabil atât timp cât operatorii nu vor fi compensați pentru transportul tuturor pesoanelor de pe acel traseu. În perioada 2007-2019, perioadă în care acest tip de transport era inclus în sfera serviciilor publice și nu beneficia de compensații de la bugetul Consiliului Județean, au existat nenumărate cazuri în care operatori de transport au renunțat să efectueze traseele respective.

O.U.G. nr. 51/2019 REGLEMENTEAZĂ TRANSPORTUL REGULAT DE PERSOANE ÎN TRAFIC JUDEȚEAN, CONSTÂND ÎN TRANSPORTUL TUTUROR CATEGORIILOR DE PERSOANE (SALARIAȚI-NAVETIȘTI, PENSIONARI, VETERANI, ETC), ELEVII FIIND UNA DIN ACESTE CATEGORII", a mai menţionat fostul ministru al Transporturilor. 

Răzvan Cuc, acid la adresa Ralucăi Turcan

"Pe lângă acest tip de transport, doamna Turcan ar trebui să cunoască faptul că, începând cu anul 2013, prin mai multe O.U.G.-uri (PSD-iste) s-a alocat un număr consistent de microbuze școlare pentru transportul gratuit al elevilor în mediul rural. Doamna Turcan poate consulta pe site-ul ministerului, pe care crede că îl coordonează sau chiar că îl cunoaște, modul de alocare al acestor mijloace de transport (https://www.mdrap.ro/lucrări-publice/-4393)

În consecință, doamna Turcan, faceți bine și distribuiți aceste argumente CORECTE legate de OUG nr.51/2019, că poate se "PROPAGHEAZA" și la colegii dvs, care se mai pricep, și va ajută ei să înțelegeți", a conchis Răzvan Cuc. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel