Recompense pentru românii care se vaccinează. Chirieac: Trecutul străzii cu forţa nu e în regulă. Aşa, dă-i un Logan dacă îţi dă un rinichi
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Analistul politic Bogdan Chirieac a reacţionat pe tema unor posibile recompense oferite românilor care se vaccinează împotriva COVID-19, fie că este vorba de bonuri de masă, de produse sau de zile libere, şi spune că astfel de beneficii sunt imorale şi posibil neconstituţionale. 

Întrebat dacă persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 ar trebui recompensate în vreun fel, Andrei Baciu a venit cu exemplul Israelului. 

„Există un avantaj colectiv care poate fi câștigat. Avem acest model din Israel unde realmente au revenit la o viață normală. Nu mai poartă mască, nu mai e nevoie să poarte mască. Împreună putem să ajungem acolo, având acest exemplu din Israel, unde au redeschis restaurantele, teatrele, viața este normală”, a declarat secretarul de stat la România TV. 

Chirieac: Aşa, dă-i un Logan dacă îţi dă un rinichi

Bogdan Chirieac a replicat şi a spus că românii care refuză vaccinarea nu ar trebui convinşi prin oferirea de beneficii. 

„Numărul celor bolnavi a fost infinit mai mic în Israel față de numărul celor vaccinați, este o diferență uriașă. Iar în Israel cei care nu sunt vaccinați acum sunt ultraortodocșii, care refuză, la fel ca pe la noi, unii să se vaccineze. Iar în privința propunerii făcută de dumneavoastră domnului ministru Baciu, că el era ministru și când era Vlăduț Vasilică pe acolo, este profund imorală. Deci nu poți să convingi un cetățean dacă nu vrea să se vaccineze. Aşa mi se pare mie.

Eu sunt vaccinat cu ambele doze", a declarat Bogdan Chirieac. 

Întrebat de Victor Ciutacu, ironic, dacă nu îi convine că, fiind vaccinat deja, nu va primi şi el o tigaie recompensă, analistul Bogdan Chirieac a spus că un astfel de act ar fi complet imoral şi posibil neconstituţional. 

"Da, la tigaie, aşa. Un cetățean care judecă bine și spune, domnule, eu nu mă vaccinez că iau vreo boală sau îmi bagă cip în cap și alte lucruri de genul acesta... păi de ce să îi întorci această opinie fermă și sănătoasă cu o găleată?”, a spus analistul politic Bogdan Chirieac la România TV, pe același ton.

"Ca să îl faci bine cu forţa, dle Chirieac!", a replicat Victor Ciutacu. 

"Trecutul străzii cu forţa nu e în regulă. Atenţie, asta este o procedură medicală. Păi dai zahăr, ulei, şi un bon de masă? E profund imoral şi cred că e şi neconstituţional să faci aşa ceva. Păi aşa, dă-i ca să îţi dea şi un rinichi. Spune-i că îi dai un Logan dacă îţi dă un rinichi", a completat Bogdan Chirieac. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel