Urmărește emisiunea live
Raed Arafat, AVERTISMENT despre explozia de cazuri de COVID: Creștere COMUNITARĂ CONTINUĂ. Singura soluție
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Foto: Agerpres
Foto: Agerpres
Secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a avut o primă reacție după ce a fost înregistrat un record de cazuri noi de COVID-19. 

Astăzi au fost înregistrate 555 de cazuri noi de infectări cu Coronavirus, un record în România. 

Raed Arafat a declarat că sunt mai multe motive pentru care suntem aici: ”Lipsa respectării unor reguli de către o parte a populației e un motiv, poate și de către unii operatorii economici, ducând la o creștere continuă prin transmitere comunitară. Creșterea e semnificativă, e continuă, trendul e în creștere, nu e o singură zi, singura soluție e ca populația să se convingă că trebuie să respecte regulile și să nu asculte toate campaniile care-o îndeamnă să nu le respecte. Sunt probleme serioase care vor duce la creștere mai departe a acestor cazuri. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii care urmăresc situația, dacă lumea nu începe să respecte mai mult regulile și să-i respecte și pe cei care le respectă la acest moment și să facă la fel ca ei, riscul de a continua să crească e destul de serios, da”. 

Șeful DSU a acuzat campaniile negaționiste care susțin că virusul nu există, dar și campaniile care transmis cetățenilor că au libertatea de a-și scoate masca, folosind ideea libertății individuale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel