RECORD de INFECTĂRI. Orban nu mai vrea să deschidă restaurantele? Răspunsul premierului
Autor: Neagoe Narcis-Florentin pe 27 aug, 13:53 | Guvern

Foto: Agerpres

Premierul României, Ludovic Orban, a făcut declarații despre situația epidemiologică a țării și despre redeschiderea restaurantelor, într-o vizită în județul Brașov.

Întrebat de jurnaliști despre metodologia deschiderii restaurantelor din România, Ludovic Orban a răspuns: „Permiteți-ne să vă dăm răspuns la aceste întrebări după Ședința de Guvern”.

Record de infectări pe 27 august

 

„În ceea ce privește numărul de infectări, nu luăm decizii și nu facem evaluări pe datele dintr-o zi. Noi analizăm pe perioade. Pot să vă spun că săptămâna trecută, numărul de cazuri a scăzut, la nivel de săptămână, cu 650 de cazuri. Acum două săptămâni, numărul de cazuri față de acum trei săptămâni nu a avut o creștere decât cu 160 de cazuri, ceea ce înseamnă că practic, am atins pe medie săptămânală un plafon cu o ușoară tendință de descreștere, vizibilă în statistici”, a continuat premierul.

„Sigur, asta nu ne determină să reducem vigilența. Asta nu ne determină să nu fim la fel de exigenți în asigurarea respectării regulilor de protejare a sănătății de către toți actorii instituționali și de către toate persoanele. Astăzi, într-adevăr, e un număr un pic mai mare, m-a surprins, dar trebuie să așteptăm să vedem, pe medie. Nu e bine să faci judecăți de valoare decât pe medii săptămânale”, a adăugat Orban, despre numărul record de infectări din 27 august.

Te-ar putea interesa și ....
Guvern Vezi toate articolele
Crossuri parteneri