Medic GREC, despre situația din România: Am rămas ULUIT. Nu știu de ce nu există LOCKDOWN general
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Intrarea României într-un nou lockdown, în contextul creşterii alarmante de infectări cu coronavirus, dar şi a deceselor cauzate de COVID-19, este un scenariu din ce în ce mai discutat.

Medicul grec Nikos Koudounis a vorbit la Aleph News despre situația epidemiologică din România.

„Nu știu de ce nu există un lockdown general”, a spus el. „Am rămas uimit să văd 18.000 de cazuri. Nu știu cum de țara voastră nu este în lockdown general. Noi am luat această măsură la 5.000 de cazuri. Trebuie luate măsuri drastice dacă guvernul nu vrea să facă un lockdown general. Aceste măsuri drastice trebuie să înceapă de la cadrele medicale. Toate asistentele, toți doctorii care nu sunt vaccinați trebuie dați afară. Acum țara are nevoie de luptători, de doctori de război. Dacă nu se ia această măsură, focarele de infecție vor fi în spitale”, a spus medicul.

La rândul său, dr. Adrian Marinescu a afirmat că până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele.

„Trebuie să salutăm că avem un trend ascendent care are loc pe partea de vaccinare, dar rezultatele nu se vor vedea imediat. A sta pe un câmp de luptă și să ai multe pierderi până când ajungi să ai protecție mare nu e o soluție. Până vom ajunge să conviețuim cu virusul vor fi săptămâni grele. Ne așteptăm ca la începutul lui noiembrie să înceapă o curbă descendentă, dar nu se va întâmpla peste noapte și vom avea aceeași presiune asupra sectorului medical”, a spus medicul Adrian Marinescu, la Aleph News, citat de Mediafax.

Emilian Popovici cere aplicarea măsurilor INSP 

”Acest virus (SARS-CoV-2) a generat mult mai multe variante decât cele despre care s-a discutat până acum. El a generat variante contra-performante care, dacă rămâneau numai acelea, pandemia trecea de la sine, a generat variante neutre, care n-au adus nimic nou și de aceea nu s-a discutat despre ele, și a generat și variante foarte performante acolo unde evoluția infecției a fost cu număr mare de persoane infectate, cum a fost în India, unde s-au ținut de adunări politice și deplasări de populație, cu nerespectarea măsurilor. S-a generat o variantă în Africa de Sud, unde este un procent mare cu imuno-depresie din cauza infecției HIV-SIDA. De asemenea, din cauza nerespectării măsurilor, s-a generat o variantă în Brazilia, unde numărul a fost extraordinar de mare de infectări. S-a generat și-n Marea Britanie, de asemenea, deci se poate întâmpla oriunde în lume ca acolo unde sunt multe persoane infectate să apară și o variantă performantă. Eu sper să nu se întâmple acest lucru în România, pentru că vedeți că confruntăm cu varianta Delta și nu reușim să o punem la punct, din cauza unor măsuri insuficiente” a spus medicul epidemiolog Emilian Popovici, la Antena 3, în emisiunea ”Decisiv”, întrebat fiind de o posibilă tulpină COVID-19 nouă în România. 

VEZI COVID-19, nouă variantă în România? Popovici, epidemiolog: Cifre fără precedent. Este momentul să se aplice deciziile INSP

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel