Record mondial în Republica Moldova. Cea mai mare mască de protecție de pe glob
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
A fost creată cea mai mare mască de protecție de pe glob, în centrul Chișinăului, capitala Republicii Molodva.

"Sâmbătă, 1 mai 2021, a fost creat un nou record mondial. Republica Moldova a apărut în atenția internațională prin faptul că în centrul capitalei Chișinău a fost creată cea mai mare mască de protecție de pe glob. Simbolul speranței a fost în ultimii ani – masca medicală. Managementul pandemiei COVID-19 a fost unul defectuos pentru Republica Moldova, fiind în clasamentul negativ după mortalitate.

Masca are dimensiunile 45 metri x 28 metri și este cea mai mare din istoria mondială. Aceste dimensiuni au fost confirmate de mai multe persoane neutre: un inspector cadastral autorizat, un notar, un alt deținător al Premiului Guinness și un avocat.  Masca a fost amplasată în cea mai importantă piață din Republica Moldova – Piața Marii Adunări Naționale, cu o istorie emblematică pentru țară. 

Această performanță aparține Partidului Acasă Construim Europa, un partid progresist. Gestul a fost făcut cu scopul de a da o speranță tuturor – că prin eforturi comune vom învinge lupta cu pandemia COVID-19. Deci, pe continentul european a apărut un nou record – o mască de 1260 metri pătrați și, anual, de 1 mai, ne vom aminti de pandemie ca de un vis urât", a transmis Gheorghe Cavcaliuc, președintele Partidului Acasă Construim Europa "PACE”.

Vezi și: Recordul mondial pentru cel mai mare urs vânat, stabilit de Ceaușescu în urmă cu 41 de ani. VIDEO

Record la Catedrala Mântuirii Neamului. Va avea cel mai mare iconostas ortodox din lume

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel