Record pentru filmul "Joker". Încasări de peste 1 miliard de dolari
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Rolă de film
Rolă de film
"Joker" este primul film de categorie 'R' care a depăşit pragul încasărilor de 1 miliard de dolari.

Lungmetrajul "Joker", dedicat unui personaj inspirat din universul benzilor desenate, a depăşit weekendul trecut pragul încasărilor de 1 miliard de dolari în box-office-ul mondial, devenind primul film de categorie "R" care a reuşit o astfel de performanţă, informează luni bbc.com.

Potrivit sistemului american de clasificare a filmelor, producţiile cinematografice incluse în categoria "R" sunt vizate de obligativitatea ca spectatorii cu vârste sub 17 ani să fie însoţiţi de un adult în timpul proiecţiilor.

În box-office-ul nord-american de weekendul trecut, filmul "Joker" a ocupat poziţia a opta, pe prima poziţie clasându-se lungmetrajul "Ford v Ferrari", cu încasări de 31 de milioane de dolari.

Până luni, "Joker" a obţinut încasări mondiale de 1,016 miliarde de dolari, în pofida faptului că nu a fost lansat în China, o piaţă în care pot fi blocate lansările unor filme străine în care abundă scene cu conţinut sexual sau deosebit de violente.

Următoarele filme în top

Pe locurile următoare în topul mondial al celor mai profitabile filme de categorie "R" se află filmele "Deadpool 2" (785 milioane de dolari, lansat în 2018) şi "Deadpool" (783 milioane de dolari, lansat în 2016). În ambele producţii, rolul principal a fost jucat de Ryan Reynolds, relatează Agerpres.

Todd Phillips, regizorul filmului "Joker", a realizat această producţie cu un buget de 62,5 milioane de dolari - o sumă considerabil mai mică în comparaţie cu bugetele de producţie ale altor adaptări cinematografice inspirate din universul benzilor desenate.

"Joker" a generat opinii împărţite în rândul criticilor de film, dar este anunţat ca un pretendent cu şanse mari la obţinerea mai multor nominalizări la premiile Oscar din 2020. De asemenea, filmul "Joker" a generat numeroase controverse în rândul publicului din cauza felului în care a ilustrat chestiuni sensibile, precum maladiile mintale şi violenţa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel