Redeschidere economie. Chirieac: Trebuie să pui pâine pe masă. Vom face o alegere!
Autor: Florin Răvdan pe 19 mai, 20:00 | Economie

Analistul politic Bogdan Chirieac a explicat când se va lua decizia redeschiderii complete a economiei în România, după ce în ultimele două luni mai multe sectoare au fost complet blocate din cauza pandemiei. 

"Decizia a fost luată deja. Anume, se deschide economia şi ne asumăm pierderile pe care le va provoca virusul. Peste tot în lume. Preşedintele Iohannis nu a mai prelungit starea de urgenţă. Dar nu, s-au deschis lucrurile, şi noi suntem faţă în faţă acum. Acum suntem doar noi, dar vom fi mai mulţi. Ideea e că poţi salva mai multe vieţi şi poţi închide economia, dar trebuie să pui pâine pe masa oamenilor. Altfel, pierderile din economie vor provoca mai multe pierderi de vieţi omeneşti decât SARS-COV2. 

Cred că în luna iunie se va deschide, dar odată ce va creşte numărul de infectări, se vor închide la loc. Epidemiologii ne spun că vara puterea virusului scade. Dar cum vine vremea rece, şi vine repede, virusul devine mai puternic, ca şi gripa. Şi atunci vom alege ce e de făcut", a declarat Bogdan Chirieac la Antena 3. 

Te-ar putea interesa și ....
Economie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri