Redeschidere școli. Chirieac, întrebări cheie: Să o spunem pe aia dreaptă! Decizii politice
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Foto: Pixabay/Imagine cu rol ilustrativ
Foto: Pixabay/Imagine cu rol ilustrativ
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre posibilitatea redeschiderii școlilor, deși numărul de infectări cu coronavirus este în continuă creștere.

"Să o spunem pe aia dreaptă"

"Dacă numărul de infectări creşte în acest mod, putem începe şcoala? În primăvară, Israelul care stătea foarte bine din punct de vedere al stăpânirii pandemiei, a căzut din nou, au explodat infectările odată cu deschiderea şcolilor.  Este un exemplu. La peste 2000 de infectări pe zi, nu ştiu cum poţi deschide şcoala. Asta cu şcoala pe internet, în România, din nefericire, nu este valabilă. Să o spunem pe aia dreaptă. Profesorii nu sunt pregătiţi, nu există suficiente cursuri pentru a fi predat în acest mod. Este cu totul alt tip de predare. Una este universitatea care merge pe internet - şi acolo sunt probleme pentru că sunt distinşi profesori universitari care nu se apropie de calculator. Asta e viaţa! Nu le poţi face o vină din asta - dar cursurile primare pe calculator sunt o poveste!

"Ne grăbim cu anumite decizii strict politice"

Și a doua întrebare pe care o am este cum, în condiţii de infectare, facem alegeri locale, ţinând seama de faptul că dacă o localitate e carantinată nu se mai aleg preşedintele Consiliului Judeţean şi consilierii judeţeni. Dacă un candidat este contact în timpul campaniei electorale, conform legii, trebuie să se izoleze, deci nu mai poate face campanie. La fel membrii Birourilor Electorale. Poate fi unul infectat şi toţi intră în carantină. Așadar, nu mai ai birou de votare în localitatea respectivă. În opinia mea, sunt probleme insurmontabile. Probabil că ne grăbim cu anumite decizii strict politice, uitându-ne la sondaje", a spus analistul politic Bogdan Chirieac la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel