REENGINEERING. Analiză făcută de pilotul Osiceanu: Aspecte nediscutate până în prezent
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Pilotul Cezar Osiceanu, student al Școlii doctorale de științe economice și umaniste a Universității Valahia din Târgoviște, a făcut o analiză privind necesitatea reenginering-ului anumitor business-uri și chiar a unor sectoare întregi de actvitate economică.   

Este o analiza a fenomenul denumit REENGINEERING, sub aspectul celor doua notiuni de securitate a informatiilor si respectiv de garantare a securitatii informatiilor si s-a nascut ca urmare a analizelor si cercetarilor impuse de catre Scoala Doctorala de Stiinte Economice si Umaniste a Universitatii Valahia din Targoviste in cadrul cursurilor sustinute de catre Prof. Universitar Doctor Marius Petrescu, Profesor Universitar Doctor Delia Mioara Popescu si Profesor Universitar Doctor Constanta Popescu.

REENGINEERING – inseamna in fapt o schimbare radicala a procesului, procedeelor de baza care stau la baza organizarii si functionarii unei afaceri in scopul imbunatatirii drastice a productivitatii, calitatii, ciclurilor de productie si al reducerii costurilor in vederea crearii profitului

Un aspect neanalizat pana in prezent in cadrul nici unei teorii lansate in legatura cu Reengineering-ul este cel legat de securitatea informatiilor si al garantiilor de securitate oferite in cadrul unui astfel de proces. Prezenta analiza vine sa completeze acest gol extrem de important in contextul actual al dezvoltarii economice generale si al provocarilor legate de aspectul mentionat mai ales astazi cand societatea umana tinde sa devina una de tip informational iar mediul de afaceri nu poate sa mai faca fata provocarilor constante aduse de diverse fenomene precum crize economice, pandemii etc.

ANALIZA INTEGRALĂ FĂCUTĂ DE PILOTUL CEZAR OSICEANU O GĂSIȚI AICI ÎN FORMAT PDF.

CONCLUZII



Gradul mare de risc si de nereusita al proceselor de reengineering se bazeaza si pe lipsa factorului major al securitatii informatiilor si lipsa garantiilor de securitate a informatiilor.


Termenii de securitate a informaiilor si cel de garantii de securitate a informatiilor trebuiesc de urgenta implementati in teoria Reenginering-ului pentru a putea recastiga increderea in acest proces extrem de reimportant din punct de vedere economic avand in vedere atat perceptia actuala cat si gradul de esec de peste 50% inregistrat cu acest proces


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel