Regizorul Cristi Puiu, ÎNLOCUIT la două săptămâni după ce a criticat măsurile anti-Covid
Autor: Andrada Oana pe 25 aug, 15:38 | Film

FOTO AGERPES

Regizorul Cristi Puiu a fost înlocuit din juriul Festivalului de Film de la Veneția, la două săptămâni după ce a criticat măsurile anti-Covid, iar momentul a ajuns viral. 

Organizatorii celei de-a 77-a ediții a Festivalului de Film de la Veneția, ce se va desfășura în perioada 2-12 septembrie, au anunțat marți că regizorul Cristi Puiu nu va mai face parte din juriu. 

În schimb, actorul american Matt Dillon se va alătura juriului.

Comunicatul mai arată că organizatorii Festivalului de Film de la Veneția i-au transmis mulțumiri regizorului Cristi Puiu pentru că a acceptat numirea în juriul Festivalului de Film de la Veneția atunci când i-a fost oferită. 

De asemenea, lui Cristi Puiu i s-a mai mulțumit pentru „sensibilitatea pe care a demonstrat-o în încercarea sa de a își onora angajamentul, chiar și atunci când au apărut anumite dificultăți neașteptate”, informează Agerpres. 

Astfel, Juriul Festivalului de Film de la Veneția este alcătuit din:

Cate Blanchett - președintele juriului, actriță australiană Matt Dillon - actor american  Veronika Franz - regizoare și scenaristă din Marea Britanie Joanna Hogg - regizoare și scenaristă din Marea Britanie Nicola Lagioia - scriitor italian Christian Petzold - regizor și scenarist din Germania Ludivine Sagnier - actriță franceză 
Te-ar putea interesa și ....
Film Vezi toate articolele
Crossuri parteneri