Regizorul gălăţean Andrei Huţuleac a câştigat marele premiu la Festivalul de Film de la Moscova
Autor: Florin Răvdan pe 30 apr, 14:11 | Film

Sursa: Pexels

Filmul "Dog Poop Girl" al regizorului gălăţean Andrei Huțuleac a câştigat, la cea de-a 43-a ediţie a Festivalului Internațional de Film de la Moscova, Premiul pentru cel mai bun film. 

Premiul pentru cea mai bună actriță a ajuns tot în România, în mâinile Andreei Gramoșteanu, pentru rolul din acelaşi film. "Dog Poop Girl" este primul lung-metraj a lui Andrei Huţuleac, el reuşind să câştige unul dintre cele mai râvnite premii la festivalurile internaţionale, dar şi Premiul criticii din Rusia.

"Sunt bucuros și recunoscător. Există o listă imensă de oameni cărora trebuie să le mulțumesc și o voi face, dar vreau să îi îmbrățișez virtual, acum cât încă mai am internet, pe toți actorii care au participat la facerea acestui film, laolaltă cu întreaga echipă! Bravo nouă!", a scris Andrei Huțuleac, pe pagina sa de Facebook.

Avându-l pe Dan Chişu ca producător, "Dog Poop Girl" a avut premiera la Festivalul de la Moscova, alături de filme din Norvegia, Japonia, Spania, Italia, Iran şi Cuba. Turnat în doar 18 zile, lung-metrajul spune povestea Alinei Moga, angajata unei bănci, care devine peste noapte persoana non-grata, după ce câinele ei vomită pe podeaua unui vagon de metrou, iar un adolescent filmează scena şi o distribuie în mediile de socializare. Scenariul este inspirat din fapte reale petrecute în Coreea de Sud, în 2005.

Citeşte mai multe pe VIAŢA LIBERA

Film Vezi toate articolele
Crossuri parteneri