Regulament Senat, situație halucinantă. Gorghiu: ”Frustrant!” Schimbare REVOLUȚIONARĂ
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Alina Gorghiu a vorbit în detaliu despre proiectul privind modificarea Regulamentului Senatului, astfel încât propunerile legislative să poată fi făcute şi online, nu doar pe hârtie la secretariat.

„În privința proiectului meu, stăm în felul următor: am făcut o propunere simplă de modificare a regulamentului, și anume: orice senator din Senatul României, orice membru al acestei Camere Superioare a Parlamentului să aibă posibilitatea să depună propuneri legislative, întrebări și interpelări prin semnătură electronică. E un lucru care, în afara zonei noastre de confort, ar fi trebuit să fie practicat, în ultimii ani, în România, fără niciun fel de ezitare. Am făcut, de asemenea, propunerea de modificare a regulamentului astfel încât toate proiectele de lege ale Guvernului să fie depuse tot prin semnătură electronică", a spus, vineri, Alina Gorghiu în cadrul dezbaterii online „Digitalizarea României, prioritate zero! Cum schimbă criza coronavirusului modelul de business?", organizată de trustul de presă DC Media Group, din care fac parte și DC News, DC Business şi DC Medical.

„Mai există o a treia dimensiune care se referă la inițiativele cetățenești. Știți foarte bine că, acum, dacă vrei să depui o inițiativă cetățenească în Parlamentul României cu acea sută de mii de semnături trebuie să mergi peste tot în țara aceasta, din ușă în ușă, pe străzi, să strângi fizic semnăturile pe niște foi pe care pe urmă cineva le verifică și așa mai departe. Dacă reușim să modificăm regulamentul Senatului, am putea să depunem aceste inițiative tot semnate electronic", a explicat Alina Gorghiu.

„Am lucrat la acest proiect la care țin foarte mult în perioada de izolare la domiciliu. Credeți-mă că e extraordinar de neproductiv și de frustrant pentru un parlamentar care, din motive obiective trebuie să stea acasă sau să nu fie prezent fizic la Senat, să nu poată să depună nici măcar o interpelare, pentru că nu există în regulamentul Senatului la momentul acesta și nici în regulamentul Camerei decât următoarea posibilitate: vii la Senat cu hârtiuța în mână, semnată, te duci la un birou, depui hârtia, îți iei număr de înregistrare, pleci de la biroul respectiv, te duci acasă. În câteva zile, biroul respectiv, cu amabilitatea funcționarilor, va înregistra pe site-ul Senatului acel proiect și, probabil, într-un viitor – nu se știe cât de apropiat – ceilalți colegi vor putea să vadă inițiativa", a explicat Alina Gorghiu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel