REGULI anti-Covid-19: Așa trebuie să te speli pe dinți în pandemie!
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Se schimbă și regulile legate de spălatul dinților în pandemie.

Experții de la Colegiul Medicilor Stomatologi din Spania au subliniat necesitatea spălării mâinilor înainte de a lua periuța de dinți, clătirea și uscarea corectă a acesteia după fiecare utilizare, dar și depozitarea astfel încât să se evite contactul cu cele ale restului familiei. Puneți periuțele de dinți în pahare separate și țineți-le cât mai departe de toalete. De asemenea, este foarte important să igienizați, cât puteți de des, suprafețele din baie.

Dar haideți să vedem, pe larg, ce înseamnă spălarea dinților în pandemie

În primul rând, trebuie să ne spălăm foarte bine pe mâini cu apă și săpun înainte să trecem la periaj. De asemenea, trebuie să efectuați spălarea dinților cu pastă cu fluor timp de 2 minute, de cel puțin 2 ori pe zi. În plus, seara, pe lângă periajul obișnuit, ar trebui să folosiți și ața interdentară.

Stomatologi sfătuiesc să clătiți bine periuța după fiecare utilizare pentru a elimina pasta și reziduurile alimentare, deoarece aceasta poate fi o sursă de bacterii, viruși și ciuperci.

De asemenea, periuțele trebuie depozitate cu capul în sus, departe de toaletă (cel puțin 1 metru) pentru a evita o posibilă contaminare. SARS-CoV-2 este prezent și în urină, și fecale, scrie 20min.es.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel