Relația SUA - România. Chirieac: Durează până se trimite un nou ambasador. Poate fi un om politic, un om de afaceri
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre modul în care Ambasada Statelor Unite la București se raportează la România și rolul pe care un viitor ambasador îl va avea în gestionarea relațiilor dintre cele două state.

Invitat la emisiunea „Subiectiv” de la Antena 3, pe fondul schimbării administrației de la Casa Albă, analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit despre rolul pe care Ambasada SUA de la București îl are în gestionarea relațiilor dintre România și Statele Unite ale Americii: 

„Nu cred că vor exista modificări importante, deoarece elementul direct de comunicare și lucru între România și Statele Unite este Ambasada SUA la București. În acest caz, mesajele au venit constant. Avem un diplomat cu experiență care este deja în România în acest moment. Durează până se trimite un nou ambasador. Să vedem dacă va fi un diplomat de carieră sau va fi unul dintre susținătorii lui Joe Biden. Poate fi un om politic, un om de afaceri, cum, de altfel, a mai fost în România, unii dintre ei memorabili. De exemplu, în vremea administrației democrate a lui Bill Clinton a fost legendarul Alfred Moses. A fost un om deosebit care a ajutat enorm România”, a spus Bogdan Chirieac.

„Mesajul staff-ului diplomaților de carieră a rămas constant, nu a reușit nimeni să convingă Ambasada că războiul româno-român a făcut mult rău acestei țări, ceea ce a fost confundat cu o luptă atât de necesară împotriva corupției, a avut nenumărate accente de poliție politică, iar aceste lucruri s-ar putea repeta“, a conchis analistul politic Bogdan Chirieac.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel