Relaxare restricții, testare în masă. Val Vâlcu: România este într-un miracol epidemiologic
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Val Vâlcu, jurnalist DC News.
Val Vâlcu, jurnalist DC News.
Jurnalistul Val Vâlcu trage un semnal de alarmă și susține că autoritățile ar trebui să aplice testarea în masă a populației, dar și să ”combine controlul cu relaxarea”.

Val Vâlcu, jurnalist DC News, a comentat în direct la România TV inițiativa lui Gigi Becali de a aduce pastile anti Covid în România și de a încerca să elimine epidemia din România. În același timp, atrage atenția că, pe măsură ce restricțiile sunt relaxate, autoritățile ar trebui să testeze masiv populația. 

”Gigi Becali, înainte de a fabrica medicamente ar trebui să inventeze, să cerceteze, să descopere terapii împotriva Covid. Până în momentul de față, lumea științifică nu a găsit o soluție farmacologică la Covid-19. Medicamentele uzuale folosite în protocol nu cred că sunt greu de găsit. Pe de altă parte ar trebui să ne gândim, și aici ar trebui discutat, am văzut poziția prefectului Berbeceanu, dacă la trei la mie închizi, sub trei la mie deschizi. Nu mai există loc de întors. Să ne uităm și pe ce spune ministrul Sănătății, e drept că doar spune și nu face, și anume pe numărul extrem de mic de testări. Aveam capacitate de 50.000 pe zi și văd că ne plasăm undeva la 25.000. Trebuie să ținem cont de asta pentru că România este într-un miracol epidemiologic. Nu a făcut nimic față de țările cu adevărat aflate în ”lockdown” și cu toate acestea numărul de cazuri scade. Păi noi am inventat soluția pentru Covid. Pe de altă parte ar trebui să se gândească serios autoritățile și uite că nu o fac, la varianta care să combine controlul cu relaxarea. Să permită evenimente publice în marja celor 24-48 de ore de la testare. Cu pașaportul de testare să poți participa la un eveniment”, a declarat Val Vâlcu. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel