REMANIERE GUVERNAMENTALĂ. Sondaj ARGUMENT, cifrele partidelor. Chirieac, despre tendința-surpriză înainte de alegeri
Data publicării:
Autor: Anca Murgoci
WhatsApp
Guvern Orban instalare  Foto: Crișan Andreescu
Guvern Orban instalare Foto: Crișan Andreescu
Bogdan Chirieac, analist politic, a vorbit despre remanierea guvernamentală.

”În legătură cu remanierea guvernamentală, va fi o remaniere odată cu viitorul Guvernul fiindcă PNL, chiar dacă va termina pe locul doi aceste alegeri, tot el va forma Guvernul, probabil tot cu domnul Orban premier, iar partidele cu care PNL va organiza Executivul vor dori portofolii guvernamentale”, a spus Bogdan Chirieac, în direct, la România TV.

”În ultimul nostru sondaj ARGUMENT, institut de sondare al DCMedia Group, era încă PNL în fața PSD, urmau USR, PRO ROMÂNIA, PMP”, a mai zis analistul politic.

”Dar tendința este de inversare: PSD, locul întâi la mică distanță în fața PNL, USR și restul, probabil, se mențin la fel. După cum văd că domnul Cristian Seidler ia apărarea PNL (n.r. - era invitat în emisiune la România TV), presupun că USR ar dori să intre la guvernare cu PNL. Din informațiile noastre, PNL nu dorește cu USR, ci ar încerca să facă o altă majoritate în funcție și de rezultatul votului”, a subliniat Bogdan Chirieac.

Cel mai recent sondaj ARGUMENT, institut de sondare al DCMedia Group, arată intenția de vot pe partide pentru Senat și Camera Deputaților, la alegerile parlamentare 2020

Sondajul ARGUMENT arată că la Camera Deputaților, la alegerile parlamentare, intenția de vot pe partide, după eliminarea non-răspunsurilor, este următoarea: PNL 32%, PSD 29%, USR - PLUS 18%, Pro România 8%, PMP 6%, PER 2%, UDMR 2%, PPU-SL 2%. 

La Senat, situația este ușor diferită: PNL 31%, PSD 25%, USR - PLUS 18%, Pro România 12%, PMP 6%, PER 4%, UDMR 2%, PPU-SL 2%. 

Datele au fost culese prin metoda CATI, pe un eșantion simplu, aleatoriu, de 1011 subiecți cu drept de vot, reprezentativ la nivel național. Sondajul a fost efectuat în perioada 6-13 noiembrie, iar marja de eroare este de plus - minus 3%. VEZI AICI TOATE INFORMAȚIILE.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel