"reNAŞte U", proiectul care anunţă renaşterea Universităţii Cluj. Sorin Naş: Suntem peste 20.000 de suporteri
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Speranțe pentru promovare după meciul Universitatea Cluj - Sportul Snagov. foto: @FCUCluj - FB
Speranțe pentru promovare după meciul Universitatea Cluj - Sportul Snagov. foto: @FCUCluj - FB
Sorin Naş, preşedintele partidului Forţa Naţională, promite renaşterea clubului Universitatea Cluj şi revenirea acestuia în elita fotbalului românesc, pe model occidental. 

În acest sens, Sorin Naş a şi pus bazele unui proiect, "reNAŞte U", în care principalii acţionari ai clubului să fie suporterii. 

"Ca partid care susţinem tradiţiile, ne-am aplicat asupra tradiţiilor clujenilor, printre ele fiind şi clubul de fotbal Universitatea Cluj, clubul de tradiţie al studenţilor clujeni. La un moment dat, a fost preluată echipa, să zic aşa, de către primărie, deşi ea nu a fost niciodată echipa primăriei, şi gestionată, administrată, condusă după bunul plac atât a primarului în funcţie, Emil Boc, şi a apropiaţilor lui. Dânsul este responsabil de dezastru, pentru că a cedat echipa unor investitori privaţi. Dar U Cluj nu a fost niciodată echipa unui singur investitor. Trebuie să fie echipa suporterilor. Am venit cu un proiect care rezolvă situaţia gravă în care se află clubul acum şi îl redăm suporterilor. Se numeşte reNAŞte U. Îl şi punem în practică. 

Brandul aparţine acum Consiliului Local, pentru că a fost cedat de către societatea care a intrat în faliment. Numele şi palmaresul sunt acolo. Noi propunem o societate pe acţiuni, care are ca fondatori această asociaţie sportivă sub care îşi efectuează activitatea U Cluj, finanţată din bani publici, şi Consiliul Local, dar o societate pe care să o listăm la bursă şi, în urma operaţiunii de vânzare de acţiuni către suporteri, să putem asigura finanţarea. Vom introduce în statut, pentru a evita situaţia ca o persoană să controleze societatea, un procent maxim care poate fi deţinut de o persoană, probabil 5 sau 7 la sută", a declarat Sorin Naş în exclusivitate la DC NEWS. 

Câţi bani s-ar strânge 

"Suntem peste 20.000 de suporteri ai lui U Cluj. Dacă facem un calcul, punem în medie cam 1000 de lei, strângem 20 milioane lei. Un club care pleacă la drum cu 3-4 milioane de euro, fără datorii, poate merge bine!", a mai spus Sorin Naş. 

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel