Renault va concedia zeci de mii de angajaţi. Cum e afectată uzina Dacia din România
Autor: Florin Răvdan pe 29 mai, 08:11 | Auto

Renault va disponibiliza zeci de mii de angajaţi din toată lumea, iar uzina Dacia din România ar putea fi şi ea afectată de decizie. 

Producătorul francez de automobile Renault este pregătit să anunțe vineri 15.000 de disponibilizări în întreaga lume, în cadrul unui plan pentru a-și spori profitabilitatea și a face față vânzărilor falente, a declarat un reprezentant al sindicatului CFDT după întâlnirea cu compania, conform b1.ro

În acest context, planurile Renault de a investi și extinde operațiunile din Maroc și România vor fi probabil  înghețate, a informat joi Les Echos, în timp ce capacitatea sa de producție la nivel mondial ar putea fi redusă de la 4 milioane de vehicule la 3,3 milioane. Restructurarea urmează o retragere din partea partenerului japonez Nissan (7201.T), care închide unele

„Au insistat asupra faptului că totul va fi negociat”, a spus Franck Daout, lider sindical, adăugând că sindicatele și organele de stat vor fi implicate în discuții cu privire la potențialele pierderi de locuri de muncă din Franța.

Renault a refuzat să comenteze. Consiliul producătorului de autovehicule a semnat joi planurile de a lansa programul de economisire a costurilor companiei.

Te-ar putea interesa și ....
Auto Vezi toate articolele
Crossuri parteneri