Renumărare voturi la Sectorul 1. Cristian Diaconescu: Ar fi o premieră. Trebuie să se schimbe legislaţia
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Facebook Clotilde Armand
Facebook Clotilde Armand
Cristian Diaconescu, președintele Partidului Mișcarea Populară, a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre renumărarea voturilor de la Sectorul 1 şi despre şansele ca lucrurile să se schimbe în urma acestui proces. 

„Dacă rezultă, așa cum circulă prin presă, că au fost diferențe? Nici nu mai contează în favoarea cui, în opinia mea, ce s-ar putea întâmpla?“, a întrebat Val Vâlcu. 

„Ar fi o premieră! Așa ceva... Sunt niște formalități legale care au fost complinite pe rezultatul de la Primărie. Acum, înțeleg că la solicitarea Procuraturii s-a început renumărarea. Dar, dacă și renumărarea dă un rezultat, altul decât cel confirmat pe toate principiile și normele legislației electorale, trebuie să schimbe legislația ca să se schimbe ceva.

Practic, nu există vreo variantă de renumărare după ce se închide votul și se intră în funcție. Cel puțin, din punctul meu de vedere, nu văd o bază legală pentru altă variantă“, a precizat Cristian Diaconescu.

VEZI ŞI Alegeri locale Sectorul 1. Procurorii SIIJ au dispus renumărarea voturilor

Avocatul Mihai Drăgan spunea, în luna februarie, că s-ar putea ajunge la puneri sub acuzare şi chiar la refacerea alegerilor, dacă vor fi descoperite nereguli în ceea ce priveşte numărătoarea iniţială a voturilor. 

"Din ce am înțeles din ordonanța procurorilor aceștia au decis renumărarea integrală a voturilor după ce inițial existau suspiciuni la 62 de secții, ca urmare a faptului că există inadvertențe foarte grave între procesele verbale inițiale și cele care au fost încărcate în sistem. Practic, ceea ce am spus noi de la început, că nu au nici o legătură cele constate inițial în secția de votare cu rezultatul votului în mod oficial, motiv pentru care urmează să fie renumărat absolut fiecare vot din fiecare sac. Sacii sunt rupți, sunt nesigilați. Vă dau un singur exemplu: Secția 159 din București, unde din voturile nefolosite, lipsesc aproximativ 800 de voturi la primarul Sectorului 1 și 900 de voturi la primarul Capitalei. Este un exemplu care este grăitor și un motiv suficient pentru renumărarea voturilor.", a declarat Mihai Drăgan. 

VEZI ŞI Renumărare voturi Sectorul 1. Mihai Drăgan, despre decizia procurorilor SIIJ: Vom asista și la situații de puneri sub acuzare

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel