Replica Upfield în urma celor afirmate de Cori Grămescu
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Sursa foto: Facebook Cori Grămescu
Compania Upfield a reacționat după afirmațiile făcute de Cori Grămescu în legătură cu consumul de margarină.

"Dintre grăsimile vegetale trebuie exclusă margarina, care este un tip de grăsime ultra-procesată, în care structura chimică este modificată prin procesare şi este extrem de nesănătoasă – are potenţial aterogen foarte ridicat”, a scris Cori Grămescu pe Facebook.

Ce spune compania Upfield

 

"Este important să ne alegem alimentele cu atenție, dar în România nu suntem în pericol să cumpărăm margarină care conține acizi grași trans dăunători. Din păcate, doar puțini oameni știu că produsele alimentare precum margarina conțin acizi grași trans într-o cantitate neglijabilă. De mulți ani, numai produsele care respectă regulamentele europene privind acizii grași trans pot fi comercializate în România.

Acest lucru înseamnă că numai produsele ce se încadrează în limita de 2g de conținut de acizi grași trans / 100g de conținut de grăsimi pot fi vândute în România, iar toate margarinele respectă deja acest lucru. Prin urmare, aceste produse alimentare nu pot fi asociate cu efectele negative ale acizilor grași trans asupra sănătății", a transmis Upfield.

"Este imposibil să eliminați complet acizii grași trans dintr-o dietă normală"

"Principalele ingrediente din margarină sunt uleiurile și grăsimile vegetale, care conțin, de asemenea, acizi grași nesaturați vitali pe care organismul nu îi poate produce singur. De exemplu, uleiurile de rapiță și de in de înaltă calitate folosite la fabricarea unor margarine conțin în mod natural acizi grași omega-3, iar uleiul de floarea-soarelui este un ingredient important în producția de margarină, datorită conținutului ridicat de vitamina E și acizi grași omega-6. Ingredientele valoroase sunt păstrate și în timpul procesului de fabricație, deoarece implică practic amestecarea ingredientelor la rece.

Este, de asemenea, mai puțin cunoscut faptul că grăsimile conțin în mod natural acizi grași trans și se găsesc în carne și în produse lactate, cum ar fi smântâna sau untul. Mai mult, chiar și uleiul de măsline presat la rece conține urme de grăsimi trans. Gătitul la temperaturi înalte poate provoca, de asemenea, formarea acizilor grași trans în timpul preparării meselor acasă, astfel încât este imposibil să îi eliminați complet dintr-o dietă normală, diversificată", a mai transmis compania. 

Vezi și: Cum slăbești consumând grăsimi. Cori Grămescu: Corpul tău are nevoie!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel