REPLICI Badea-Arafat. ”Induce în eroare oamenii!”/”Da, EU SPUN ASTA”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
Mircea Badea și Raed Arafat s-au contrat, la Antena 3, pe internarea persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice. 

Mircea Badea a afirmat că așteaptă decizia CCR cu privire la internarea obligatorie a persoanelor infectate cu COVID-19, dar asimptomatice, de aici plecând un schimb de replici cu șeful DSU, Raed Arafat. 

”Eu zic să respectăm totuși Constituția” a spus Mircea Badea, la Antena 3, exprimându-și convingerea că CCR va decide că măsura internării asimptomaticilor este neconstituțională. 

”Sunt multe țări care au internat pacienții asimptomatici. Cine spune că au plecat toți acasă induce în eroare oamenii.” a spus Raed Arafat. Mircea Badea a replicat: ”Da, eu spun asta, nu introduc în eroare oamenii, aș vrea să-mi dați un exemplu concret, chiar aș vrea să-mi dați exemplul ăsta concret”. 

Raed Arafat a vorbit, în acest sens, despre SUA, dar și despre medicii chinezi care, când au mers în Italia, au făcut apel să nu trimită asimptomaticii acasă, pentru că-n China asta ar fi fost una dintre modalitățile de răspândire. ”Nu se pune problema să accept că, în medicină, decizia Constituției sau decizia cuiva poate să vină să spună că așa se salvează vieți” a continuat Raed Arafat. ”Nu, CCR nu se ocupă cu salvatul de vieți, e adevărat, se ocupă cu Constituția” a replicat Mircea Badea. ”Nici nu e normal să ajungi să trimiți hârtii la spitale să le spui că ele sunt sub monitorizare pentru tortură și că sunt asimilate zonelor de detenție” a subliniat Raed Arafat. 

Mircea Badea a cerut numărul de persoane testate, nu de teste. Raed Arafat a răspuns că ”noi nu raportăm, cel puțin asta știu, că INSP nu raportează retestările, raportează testele noi”. ”Eu zic să verificăm, pentru că știu că raportează și retestările” a precizat Mircea Badea. ”O să cer din nou să confirme acest lucru, eu știu că se raportează testele noi și cazurile noi, nu se raportează cazurile retestate” a răspuns Raed Arafat. 

Aș vrea să prezentați public o listă unde s-a mai întâmplat așa ceva - n.r. internarea asimptomaticilor, cu date concrete” a solicitat Mircea Badea. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel