Structură an școlar 2020 - 2021. Modificare CONTROVERSATĂ. Antonia Pup: Instabilitate în sistem!
Autor: DCNews Team pe 10 ian, 20:20 | Educatie
Exclusiv

Elevi in clasa

Consiliul Naţional al Elevilor vrea începerea anului şcolar la 1 septembrie. Reprezentantul elevilor, Antonia Pup, a spus pentru DC News ce a vorbit cu actualul ministru al Educaţiei. 

"Am vorbit cu actualul ministru al Educaţiei, Monica Anisia. Ne-a spus că nu este posibilă începerea cursurilor la 1 septembrie şi încheierea lor la 1 iunie pentru că ar trebuie făcute mai multe modificări în sistem. Noi considerăm că educaţia ar trebuie să fie o prioritate şi implicit să se adopte o astfel de măsură. Vom continua să facem presiune pentru a sprijini această propunere care este în beneficiul elevilor din România", a spus Antonia Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor. 

Întrebată care este cel mai mare pericol pentru elevi dacă se fac mereu modificări, Antonia Pup a spus: "instabilitatea în sistem şi periclitarea procesului educaţional". 

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Consiliul Naţional al Elevilor, proiectul depus de Monica Anisie, ministrul Educației și Cercetării, potrivit căruia cursurile în noul an școlar vor începe în data de 14 septembrie 2020, iar vacanța de iarnă nu va mai fi asimilată cu vacanța intersemestrială, ar conduce spre dezechilibru din punct de vedere educațional.

Durata inegală a semestrelor afectează continuitatea actului didactic, împărțirea materiei fiind dificil de realizat, iar perioada ce se încadrează între vacanța de iarnă și cea intersemestrială a ajuns, în ultimii ani, să fie dedicată exclusiv rezolvării situației școlare, și nu aprofundării materiei, în conformitate cu programa școlară, spun elevii.

Reamintim că ministrul Educației a lansat, luni, în dezbatere publică, proiectul privind structura anului școlar pentru 2020 - 2021.

Te-ar putea interesa și ....
Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri