Reprogramare vaccinare anti-COVID. Vâlcu: Sunt două date cheie!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Pixabay
Sursa foto: Pixabay
Persoanele care deservesc activități esențiale vor fi reprogramate la vaccinare, începând cu data de 28 ianuarie. Cum vede jurnalistul Val Vâlcu situația, după anunțul făcut de Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare anti-COVID.

"Începând cu data de 28 ianuarie se reprogramează cu 10 zile toate persoanele care deservesc activități esențiale pentru doza 1, ceea ce reprezintă 35.304 persoane. Vor fi reprogramate în ordinea programării din 28 ianuarie. Prima zi va fi 8 februarie. Se translatează cu 10 zile mai târziu”, a anunțat Valeriu Gheorghiță, astăzi.

"Sunt două date cheie"

"Compania Pfizer a anunţat, încă de pe 16 ianuarie, cu privire la această întârziere de producţie care este justificată. Comisia Europeană a mărit cererile. Solicitase un anumit număr de vaccinuri şi a dublat cantitatea. Încă mi se pare puţin că în 7-10 zile Pfizer reuşeşte să vină la zi cu dozele de vaccin.

Sunt două date cheie: 16 ianuarie, cel târziu, când a notificat Pfizer şi 18 ianuarie, când au început aceste programări. Aşadar, avea două zile Comisia să ajusteze, să repare planificarea în sistemul informativ. De ce nu a făcut-o? Mă rog, putem să întrebăm, dar nu ştim dacă ne va răspunde domnul Gheorghiţă.

De pe 16 ianuarie până pe 18 ianuarie, puteau fi efectuate programările astfel încât să ajungă cel care s-a programat pe 16 direct pe 8 februarie. Cel care s-a programat pe 18-19 să ajungă după 8 februarie şi, atunci, nu mai aveam nicio problemă. Ori nu au prevăzut, ori nu au putut. Asta este situaţia. Cert este că nu îmi este clar ce se va întâmpla cu cei programaţi din prima pe 8 februarie, că peste ei vin încă 30.000 de oameni care trebuiau să fie vaccinaţi până la acea dată", a spus jurnalistul Val Vâlcu, la România TV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel