Republica Moldova, în ALERTĂ din cauza creșterii numărului de cazuri COVID. Se instituie REGIM SPECIAL de activitate
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Autoritățile din Republica Moldova au decis instituirea unui regim special de activitate începând cu 1 martie, din cauza creșterii numărului de cazuri COVID.

În timp ce în multe țări europene se atestă o micșorare a numărului de cazuri noi până la 50% în ultimele săptămâni, Republica Moldova se confruntă cu o creștere alarmantă a numărului de noi cazuri COVID și a deceselor. Astfel, Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a aprobat decizia de a institui un regim special de activitate la nivel național, în perioada 1-15 martie 2021, inclusiv, transmite Jurnal.md

Acest regim special prevede că instituţiile de învăţământ primar, gimnazial, liceal, extraşcolar, profesional tehnic şi superior vor desfășura procesul de studii în regim online. Totodată, se interzice prezența spectatorilor în teatre și cinematografe, iar transportul public în municipiul Chișinău va fi sistat în zilele de sâmbătă și duminică. Instituțiile publice și cele private vor trebui să asigure posibilitatea angajaților de a munci de acasă, în cazurile în care acest lucru este posibil.

Test COVID negativ la traversarea frontierei

CNESP a mai decis ca începând cu 5 martie, persoanele care vor traversa frontiera Republicii Moldova, pe sensul de intrare, vor fi obligate să prezinte rezultatul testului PCR COVID-19 negativ, efectuat cu 72 de ore înainte de sosire. Cei care nu vor face un test PCR, vor fi obligați să stea în carantină timp de 14 zile, indiferent de zona din care vin. 

Excepție fac parte: copiii până la 5 ani, conducătorii auto a vehiculelor rutiere de transport marfar şi a vehiculelor rutiere de transport de persoane contra cost, echipajele şi personalul de deservire ale aeronavelor/navelor şi brigăzile şi personalul de deservire ale garniturilor de tren, membrii delegațiilor, lucrătorii transfrontalieri, pasagerii în tranzit și cei care au act confirmativ de administrare a vaccinului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel