Urmărește emisiunea live
Restricții pentru nevaccinați? Hărău, replici tari cu Monica Pop: Așa se termină pandemia! / ”Nu avem bani!”
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Carmen Hărău (PNL) a fost întrebată dacă se vor introduce restricții în România pentru persoanele nevaccinate. La un moment dat, a avut loc un schimb de replici cu Monica Pop, care a spus care este soluția pentru terminarea pandemiei.

Carmen Hărău (PNL) a fost întrebată, miercuri, la Antena 3, dacă se vor introduce restricții în România pentru persoanele nevaccinate împotriva infecției cu SARS-CoV-2. „Din punctul meu de vedere, ar trebui să urmeze următorul tip de politică. Acceptăm libertatea fiecărui individ de a face ce dorește cu corpul său, aici nu avem niciun fel de discuție, niciun fel de dilemă. O societate întreagă are dreptul să se protejeze împotriva bolii, împotriva pandemiei. Dacă în Franța s-a întâmplat așa ceva, eu cred că s-ar putea întâmpla și cred că poate ar fi bine... cred că ar fi bine și în România...”, a zis Hărău, Cătălina Porumbel adăugând imediat: „Deci, spuneți că ar fi bine ca, în România, să nu ți se permită accesul în anumite instituții, doamna Hărău, dacă nu ești vaccinat?!

Dacă dumneavoastră le numiți reguli de restricție aplicate nevaccinaților, eu le numesc reguli de protecție anti-pandemie”, a zis Hărău, adăugând că trebuie să fie respectată „libertatea de decizie a persoanei care nu vrea să se vaccineze.”

Monica Pop a intervenit în direct. Schimb de replici cu Hărău

Medicul Monica Pop a dorit să intervină în direct. „S-au spus niște lucruri care nu sunt adevărate! Știm deja că vaccinații se pot îmbolnăvi. Ar trebui ca politica să se îndrepte către această combinație de vaccinare și de testare!”, a zis Monica Pop. 

Ulterior, a urmat un schimb de replici la Antena 3:

Monica Pop: Nu s-au impus încă restricții în Franța. Și în Franța își pot permite, pentru că au teste gratuite pe lună. Dar la noi nu. Și aș vrea să-mi răspundă doamna deputat, dacă poate, de ce vaccinul e gratuit, iar testele sunt cu bani? (...) Vă asigur că se termină pandemia în situația asta! Dar trebuie și teste gratuite, iar suntem la coada Europei cu ceva. 

Carmen Hărău: Doamna doctor, sunteți de acord cu mine că un testat negativ azi poate deveni bolnav mâine și testat pozitiv. Testele în sine nu prezintă nicio garanție împotriva bolii.

(...)

Monica Pop: Vreau să vă întreb un lucru, să-mi răspundeți la ce v-am întrebat: De ce nu se dau teste gratuite în România?

Carmen Hărău: Pentru că nu avem bani pentru toate lucrurile.

Monica Pop: Păi cum nu avem?! Dar de ce toate celelalte țări au bani pentru teste gratuite?!

Carmen Hărău: Trebuie să-i apărăm pe oameni de boală.

Monica Pop: Îi apărăm cu teste. Deci, dacă facem combinație între test și vaccinuri înseamnă terminarea pandemiei categoric!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel