Covid-19, lovitură pentru sportivii români. Elisabeta Lipă, apel disperat către autorităţi
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, Elisabeta Lipă, trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că măsurile luate în contextul pandemiei Covid-19 lovesc indirect în sportivii care se pregătesc pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo, existând riscul ca aceştia să nu se mai poată pregăti pentru olimpiadă. 

Restricţiile impuse de către autorităţi pe durata instituirii stării de urgenţă în România lovesc, indirect, şi în sportivii care se află în prezent în pregătire pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo. Elisabeta Lipă, preşedintele Federaţiei Române de Canotaj, face un apel către cei care au putere de decizie să găsească o soluţie pentru ca echipele care urmează să reprezinte România la Jocurile Olimpice să meargă pregătite acolo, să aibă posibilitatea de a se antrena pentru a aduce medalii pentru ţara noastră şi nu doar să meargă acolo pentru "a bifa prezenţa".

"Fac un apel la decidenţi să găsească o soluţie pentru ca sportivii noştri care ne reprezintă la Olimpiadă să nu fie nevoiţi să-şi întrerupă antrenamentele, să ne lase să ne pregătim. Nu vorbesc doar despre canotaj, ci de toate sporturile la care România participă la Jocurile Olimpice. E păcat să le blocăm acestor sportivi şansa de a se antrena şi a lupta pentru a aduce medalii pentru ţara noastră, în condiţiile în care nu s-a luat nicio decizie cu privire la o eventuală amânare a Jocurilor Olimpice", a declarat, pentru DC News, Elisabeta Lipă.

"Mâine, toţi ar trebui să plece acasă"

"Bazele în care ne pregătim sunt securizate, igienizate, nebulizate permanent, se întind pe câteva hectare, nu există pericolul unei contaminări din exterior. Sportivii sunt izolaţi acolo, nu ies din bază, nu stau claie peste grămadă. Am făcut eforturi pentru a aduce sportivii în deplină siguranţă acasă, cei care erau în cantonamente externe, totul este în regulă şi este păcat să întrerupem pregătirea. Practic, de mâine toţi ar trebui să plece acasă: cei care au autoturisme să plece cu maşina personală, ceilalţi cu trenul sau cu autocarul. Iar marea lor majoritate sunt veniţi din zona Moldovei.

Întreruperea cantonamentului ar fi o chestiune foarte gravă pentru sportivi. Practic, ne-am putea prezenta la această Olimpiadă... doar pentru a participa, în loc să mergem acolo cu dorinţa şi pregătirea necesară pentru a aduce medalii pentru ţara noastră", subliniază Elisabeta Lipă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel