Reţea de trafic de miliarde de date personale, desfiinţată
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
O reţea de trafic de miliarde de date personale a fost desfiinţată.

Doi bărbaţi au fost arestaţi în Olanda şi Irlanda de Nord în cadrul unei anchete, efectuată în special de către FBI, privind un trafic de miliarde de date personale piratate, cum sunt parolele, a anunţat vineri poliţia olandeză, relatează AFP.

Un suspect în vârstă de 22 de ani a fost arestat în oraşul Arnhem, estul Olandei, în urma unor informaţii anonime obţinute de o unitate de cibercriminalitate olandeză care lucrează cu Agenţia britanică de luptă împotriva criminalităţii organizate (NCA) ), FBI şi poliţia germană.

Pentru ce este suspectat

El este suspectat că este implicat în deţinerea şi vânzarea de nume de utilizator şi de parole piratate şi a jucat un rol de mediator în domeniul criminalităţii informatice, a indicat poliţia într-un comunicat, adăugând că un al doilea suspect, de asemenea în vârstă de 22 de ani, a fost arestat în Irlanda de Nord.

În cursul unei percheziţii în Olanda, poliţia a confiscat echipamente legate de site-ul WeLeakInfo.com. Pe pagina sa de start, apărea vineri acest avertisment: acest domeniu a fost confiscat de FBI, în coordonare cu alte agenţii europene de combatere a criminalităţii.

Oferea un acces nelimitat, pentru un abonament de doi dolari pe lună sau 25 de dolari pe an

Potrivit televiziunii publice NOS, WeLeakInfo.com oferea un acces nelimitat, pentru un abonament de doi dolari pe lună sau 25 de dolari pe an, la date confidenţiale piratate de pe site-uri foarte frecventate, cum ar fi LinkedIn sau MyFitnessPal.

În 2018, forţele de poliţie olandeze şi britanice au efectuat o operaţiune care a dus la închiderea unui site aflat la originea a peste patru milioane de atacuri cibernetice în întreaga lume.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel