Rețetă cafea la ibric, cea mai bună și recomandată de medici. ”Am o părere foarte bună”. Beneficii pentru sănătate
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto Pixabay/ Rețetă cafea la ibric
foto Pixabay/ Rețetă cafea la ibric
Cafeaua la ibric este recomandată de mulți medici. Are efecte benefice pentru sănătate. 

Cafeaua la ibric stimulează activitatea creierului 

Dr. Teodor Bădescu, medic primar gastroenterologie, de la Sanador, a declarat, despre cafeaua la ibric, că este foarte bună pentru sănătate, dar în limite normale: ”Despre cafea am o părere bună și mulți doctori împărtășesc această părere. Este un obicei pe care mulți îl au. Dacă bei o cafea clasică, cafeaua făcută la ibric, cum se zice, nu este deloc dăunătoare, dimpotrivă! Stimulează activitatea creierului, are puțin efect diuretic, îți dă o stare de beatitudine. Deci, o cafea pe zi este chiar foarte indicată”. 

Însă, ”în momentul în care consumul de cafea este făcut fără măsură, atunci efectul cafelei devine nociv”, a avertizat medicul. 

Vezi și: Bilic spulberă mitul despre cafea. Câte cești de cafea poți bea zilnic, de fapt: Efectele neștiute și nespuse până acum

REȚETĂ de cafea la ibric

Se pune apa în ibric, se măsoară cu cana din care urmează să savurați cafeaua. Se adaugă două lingurițe cu vârf de cafea și o linguriță de zahăr. Se pune la fiert cafeaua. Când începe să fiarbă, se formează o spumă. Se ia caimacul cu o linguriță și se pune în ceașca de cafea. Cafeaua este lăsată în continuare să fiarbă, când începe iar să se formeze spuma la suprafață, se pune o parte din conținut în cană, apoi se mai lasă puțin cafeaua la fiert, câteva secunde, și se toarnă întreg conținutul în cană. Așa veți savura o cafea gustoasă și sănătoasă în doar câteva minute. 

Iată și o altă variantă mai simplă: Unitatea de măsură este cana în care-ți bei cafeaua. Pui apa din cană în ibric și o pui pe ochiul de aragaz. O lași să fiarbă în clocot, oprești aragazul și pui două lingurițe cu vârf de cafea. Amesteci bine după fiecare linguriță și torni cafeaua fierbinte în cană.  Este atât de simplu, iar rezultatul este garantat. Dacă totuși vrei să pui și zahăr, adaugi două lingurițe rase de zahăr în apă în momentul în care pui ibricul pe foc. 

Vezi și: Prof Univ Dr Ciurea, despre suprasolicitarea creierului și legătura cu cafeaua

EXCLUSIV  Makalu Shisha, aroma "5 to go" pentru cafea, UNICĂ în lume. Radu Savopol, povestea uimitoare: E aroma PERFECTĂ!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel