Rețetă ciorbă de miel, pe gustul tuturor: gustoasă și sănătoasă
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Ciorba de miel nu trebuie să lipsească de pe masă de Paști.

Ingrediente

 un kg carne de miel, cu os
 o ceapă
 un morcov
 o conservă roșii în bulion
 6 linguri orez
 sucul a două lămâi
 3 linguri ulei
 3 căței de usturoi
 leuștean
 sare

Mod de preparare

Carnea spălată și porționată se călește în ulei cu usturoiul tăiat feliuțe. Se pun doi litri de apă la fiert și se adaugă carnea și sare. Se lasă 30 de minute la fiert și se ia spuma.

Apoi, se pun legumele tocate și se lasă la fiert 15 minute la foc mare. Se adaugă și orezul și se mai lasă 30 de minute la fiert.

Se trage oală de pe foc și se acrește cu sucul strecurat de lămâie. Se presară leușteanul tocat și se acoperă cu capac, notează retetepractice.ro. Se lasă așa timp de zece minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel