Rețetă de sărbători. Ce să faci cu albușurile care-ți rămân de la cozonac
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Cozonacul de sărbători e nelipsit de pe masa de Crăciun. Dacă alegi să-l faci în casă, nu arunca albușurile care-ți rămân, ci folosește-le pentru un alt produs dulce și rapid de preparat. Copii, mici sau mari, îl vor adora. 

Cu albușurile care-ți rămân de la cozonaci poți face delicioasele bezele. Tot ce trebuie să faci este să fii atent/ă la cantități, acest lucru fiind esențial. 

2. -imagine fara descriere- (bezele-foto-dcnews_16994100.jpg)

Astfel, ai nevoie de 100 de grame de albuș crud, poate însemna 3 sau 4 albușuri, de aceea e important să le cântărești. Un alt aspect-cheie este să nu scapi deloc gălbenuș. Un singur punct de gălbenuș îți poate anula delicioasele bezele. Mai ai nevoie de 100 de grame de zahăr normal, de bucătărie, 100 de grame de zahăr pudră vanilat (pe care să-l dai neapărat printr-o sită), 1 linguriță de oțet și 1 praf de sare. Dacă zahărul pudră nu e vanilat, adăugați 1 plic de zahăr vanilat. 

Cum se prepară delicioasele bezele

Totul trebuie să fie curat și degresat, aici ne referim la bol și la mixer. Se pun albușurile în bol și praful de sare, se bat la viteză mare, adăugăm zahărul, continuăm să batem albușurile la viteză mare, adăugăm o linguriță de oțet și batem albușurile până când se dizolvă complet zahărul. Adăugăm zahărul pudră și continuăm să batem compoziția la viteză medie.

În acest moment încălzim cuptorul la 100 de grade. Formăm pe tava, pe care am pus o foaie de copt, bezelele și apoi le băgăm la cuptor pentru 2 ore la 100 de grade, cu ventilația pornită. 

La cuptorul pe gaz e mult mai dificil de făcut bezele, pentru că nu veți putea controla căldura din cuptor și riscați ca bezele să se ardă în câteva minute. Trebuie pornit gazul la cea mai mică flacără posibilă și ușa cuptorului ar trebui ținută ușor deschisă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel