Rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză de la ”Chefi la cuțite”
Autor: Rodica Mitu pe 06 apr, 12:15 | Retete

Foto Pexels

O rețetă prezentată în ediția 17 a sezonului 9 „Chefi la cuțite” a fost plăcinta bulgărească cu brânză, preparată de Viorica Manga.

Viorica Manga, o concurentă în vârsta de 46, a venit în sezonul 9 al emisiunii culinare cu intenția de a-i impresiona pe cei trei chefi cu o rețetă de plăcintă bulgărească cu brânză.

Ingrediente

 

600 gr făină200 ml apă caldă150 ml ulei15 gr sare30 gr zahăr

Pentru umplutură:

500 gr brânză de vaci, maturată300 gr brânză de oaie500 gr brânză de vaci proaspătă100 gr smântână fermentată cu 3,5% grăsime7-8 ouă100 gr griș150 gr zahăr tos50 gr zahăr pudră30 ml iaurt gras20 gr mentă proaspătă2 pliculețe zahăr vanilinat

 

Mod de preparare

 

Modul de preparare al rețetei de plăcintă cu brânză este foarte simplu.

Cum se prepară aluatul de plăcintă

Se cerne făina într-un vas încăpător și se amestecă cu sarea și zahărul. Se încălzește apa și se toarnă în fir subțire peste făină, amestecând intens pentru omogenizarea aluatului. La final, se adaugă uleiul. Aluatul obținut se lasă 10-15 minute acoperit cu o folie.

Între timp, se pregătește umplutura de brânză.

Brânza de vaci maturată se va da pe răzătoarea mare și se amestecă cu brânza de oaie. Brânza proaspătă de vaci se scurge bine de lichid și se adaugă la amestecul de mai sus.

Se adaugă zahărul și se amestecă până la diluarea zahărului. Apoi se adaugă smântâna și iaurtul și se omogenizează compoziția. În această compozițe de lactate se încorporează rând pe rând ouăle, omogenizând după fiecare. La final, pentru a potrivi textura umpluturii, se adaugă grișul. 

După ce este gata compoziția pentru umplutură, se asamblează plăcinta în tava de cuptor tapetată cu hârtie de copt. Mai întâi, se pornește cuptorul la 220 de grade. Se întinde aluatul în 4-5 foi subțiri de 2-3 mm grosime, notează a1.ro. Se așază prima foaie în tavă, se intinde peste ea o parte din umplutură. Apoi a doua foaie și din nou umplutură, repetând procedeul până la terminarea ingredientelor. Ultimul strat trebuie să fie din foaie de plăcintă.

Se coace plăcinta pentru 30-35 de minute. 

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri