Rețetă de sarmale. S-au aflat secretele bucătarului Vlăduț de la ”Neatza cu Răzvan și Dani”
Autor: Rodica Mitu pe 11 iun, 23:40 | Retete

Rețetă de pui pe sticlă la cuptor cu garnitură de orez și legume, plină de savoare, vitamine și culoare / Captură Antena 1

Vlăduț, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan și Dani”, a explicat cum se pregătește o rețetă de sarmale din carne de vită în foi de viță.

Mai jos, lista de ingrediente și pașii necesari pentru a pregăti sarmale delicioase.

 

Ingrediente

 

1 kg carne tocată, de vităfoi de vițăsare, piperboia de ardeipuțin cimbru80 gr orez cu bob rotund2 cepe50 ml uleipătrunjel, mărar, leuștean800 gr roșii proaspetebază pentru mâncăruri cu carne de vită1 litru de apă

 

Mod de preparare

 

Se pregătesc mai întâi foile de viță de vie, care se opăresc în apă clocotită cu sare și puțin bicarbonat de sodiu, pentru două, trei minute, apoi se lasă la scurs și se îndepărtează partea groasă a nervurilor. Bicarbonatul are rolul și de a înmuia frunzele, adică nervurile, dar și de a intensifica culoarea frunzelor.

Între timp, se curăță o ceapă, se toacă solzișori si se călește în ulei încins. Se adaugă orezul și se amestecă până începe să se hidrateze, apoi se stinge focul și se lasă la răcit. Când este rece, se amestecă cu carnea tocată și cu verdeața, de asemenea tocată, sare și condimentele. Vlăduț obișnuiește să folosească toate cele trei tipuri de verdeață: mărar, pătrunjel și leuștean, în cantități egale. Se lasă amestecul pentru 30 de minute. Apoi, se înfășoară în foile de viță.

În altă tigaie, se călește o ceapă tocată mărunt, în puțin ulei, apoi se adaugă roșiile decojite și tocate mărunt. Se lasă sosul de roșii să fiarbă până scade la jumătate. Se asezonează cu sare, piper și boia de ardei. Opțional, se poate adăuga și puțin cimbru.

Într-un vas cu un litru de apă se adaugă trei linguri din baza pentru mâncăruri cu carne de vită. Se amestecă bine și se fierbe pentru câteva minute, rezultând o supă delicioasă, cu gust de vită.

Sarmalele în foi de viță se așază într-o cratiță, în straturi, alternând cu straturi de sos de roșii.

Se completează cu supă până sunt ușor acoperite și se fierb pentru aproximativ două ore, la foc încet, acoperite, notează a1.ro.

Retete Vezi toate articolele
Crossuri parteneri