Rețetă de vară, rapidă, delicioasă, cu puține ingrediente. Gusturile se combină natural
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Vlăduţ, bucătarul de la „Neatza cu Răzvan şi Dani”, a spus cum se pregătește o rețetă care conține păstăi de fasole, ceapă, roșii, dar şi alte ingrediente delicioase.

Este o rețetă de vară, o mâncare scăzută, rapidă, delicioasă, cu puține ingrediente, în care gusturile se combină natural, fără a fi fierte în apă.

Ingrediente:

1 kg păstăi de fasole

500 gr roșii bine coapte

ulei de măsline

2-3 căței de usturoi

1-2 cepe

mărar 

pătrunjel

sare

Mod de preparare

Mai întâi, preparăm un sos de roșii, scăzut. Punem o lingură de ulei de măsline la încins și îl aromatizăm cu un cățel de usturoi strivit. Curățăm roșiile, le tocăm mărunt și le adăugăm în uleiul de măsline. Le lăsăm să fiarbă la foc încet, până se reduc la jumătate și rezultă un sos consistent. Nu uităm să adăugăm și puțină sare.

Păstăile de fasole se spală bine, se curăță de capete, se rup în bucăți mai mici, dacă sunt mari, apoi se adaugă în sosul de roșii, notează a1.ro. Separat, în foarte puțin ulei de măsline, se călesc 1-2 cepe tocate mărunt și se adaugă peste fasolea verde și sosul de roșii. Se așază un capac peste vas și se lasă mâncarea de fasole verde cu roșii să fiarbă înăbușit. Spre final, se mai adaugă doi căței de usturoi tocați rondele și se mai potrivește gustul cu sare.

După stingerea focului, se adaugă verdeața tocată mărunt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel