Rețetă maioneză. Cea mai bună maioneză făcută în casă. Simplu și sănătos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Ești atent/ă la alimentație și vrei să cunoști ce mănânci sau pur si simplu preferi produsele făcute în casă? Nutriționiștii atrag mereu atenția asupra sosurilor și asupra nivelului ridicat de zahăr pe care-l conțin. Maioneza din comerț nu face excepție. 

Iată cea mai simplă rețetă de maioneză:

- ai nevoie de 2 ouă, ulei, o lingură de muștar. 

- fierbe un ou, celălalt îl lași crud.

- după fierbere, ia gălbenușul fiert - nu și albușul-  și pune-l într-un bol, pisează-l cu o furculiță. 

- pune doar gălbenușul de la oul nefiert în același bol. 

- adaugă o lingură de muștar și începi să amesteci cu un mixer. 

- adaugă ulei câte puțin și amestecă în continuare cu mixerul.

- după ce ai ajuns la cantitatea dorită, adaugă sare după gust. 

- dacă se taie maioneza (se ”brânzește”), mai adaugă puțin muștar și amestecă rapid. 

Aceasta este rețeta de bază, pe care o poți diversifica oricând, putând face, de exemplu, celebrul sos de usturoi, sau puteți adăuga condimente, după gust. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel