Rețetă piperchi țârgâsiti, ce s-a mâncat la cununia Simonei Halep. Paula Rusu: E un fel de shakshuka
Data publicării:
Autor: Darius Muresan
WhatsApp
Foto ilustrativ. Imagine de TeeFarm de la Pixabay
Foto ilustrativ. Imagine de TeeFarm de la Pixabay
Jurnalista Paula Rusu a atras atenția asupra celui mai simplu fel de mâncare servit la petrecerea de cununie civilă a Simonei Halep: piperchi țârgâsiti. Acest fel de mâncare a făcut și face, în continuare, furori pe Internet.

Simona Halep și Toni Iuruc s-au căsătorit miercuri, 15 septembrie, într-un cadru privat în staţiunea Mamaia. Pentru meniul pe care l-au oferit celor 300 de invitați, Simona Halep și Toni Iuruc au ales preparate variate și speciale, bazate pe fructe de mare, peşte, friptură de vită şi delicatese de raţă, dar nu au lipsit nici tradiţionalele plăcinte machedoneşti.

Jurnalista Paula Rusu a făcut o postare, pe Facebook, despre cel mai popular preparat de la petrecerea de cununie civilă a celor doi: piperchi țârgâsiti.

'Azi am învățat ceva nou, îi zice piperchi țârgâsiti.... vai de viața mea. Ceva mâncare machidonească, armână, de ardei, roșii și brânză. Să ne trăiască Simona Halep Iuruc, Casă de piatra, ca asta mâncară la petrecerea căsătoriei civile, printre altele. Se citește cum se scrie, piperchi țârgâsiti. Hai, poftă buna. PS. Un fel de shakshuka, dar cu ouă încorporate.', a scris jurnalista Paula Rusu pe Facebook.

Rețetă piperchi țârgâsiti

Piperchi țârgâsiti este o rețetă pe care toate aromâncele o prepară vara și o transmit din generație în generație, această variantă fiind foarte populară în Dobrogea.

Ingrediente (pentru 4 porții):

-6 ardei grași mari

-un pahar de suc de roșii (dacă aveți roșii proaspete, și mai bine)

-puțin ulei

-un ou (opțional)

-brânză telemea de oi (opțional)

Mod de preparare:

Spălați și tăiați ardeii cubulețe, prăjiți-i în ulei până când se rumenesc ușor. Presărați puțină sare peste ei când îi prăjiți, scrie retetedevis.ro. Puneți sucul de roșii la fiert. Dacă aveți roșii proaspete, mixați-le și apoi fierbeți-le până când sosul scade bine. Când sosul de roșii este destul de gros, adăugați ardeii prăjiți şi lăsaţi câteva minute la fiert. 

Dacă doriți ca rețeta să fie de post, ați terminat. Opriți focul și pregătiți câteva felii de pâine prăjită pentru această mâncare de ardei prăjiți. Dacă doriți varianta mai bogată, atunci bateți un ou și adăugați-l în mâncare când e gata.

Radeţi brânza și adăugați-o în mâncare, după ce mâncarea s-a răcit puțin (foarte important). Brânza trebuie să nu se topească de tot în sos, ci să se simtă când mâncați.

VEZI ȘI: Lux și opulență pe mese, la nunta Simonei Halep. LISTA celor peste 21 de feluri de mâncare: lapte bătut, icre negre, caracatiţă și sarmale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel