Ai nevoie de 6 ouă, zahăr şi făină. Zahăr şi făină punem exact cât cântăresc ouăle, scrie traieste-bine.ro. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul pudră până se fac spumă. Separat se bat albuşurile. La gălbenuşurile bătute cu zahărul se adaugă alternativ o lingură de făină cu o lingură de albuş spumă.
Se ia apoi cu o linguriţă din aluatul astfel format şi se pune în tava tapetată cu unt şi făină. Se pune la cuptor. Când s-au copt (cca 20-25 minute), se deschide uşa cuptorului lăsându-se tava înăuntru. Se ia cu cuţitul rotunjoarele formare şi se mulează pe o formă de coif. Dacă stau prea mult în contact cu aerul rece se întăresc şi nu se mai pot mula. Se umplu cu cremă, de preferat cremă de vanilie.
Vezi și: Mâncare ardelenească. Gust și tradiție în farfurie! Rețeta românească plină de savoare
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
- Plata pensiilor pentru luna mai. Daniel Baciu, șeful Casei de Pensii, precizări importante pentru pensionarii români
- Bacterie de origine fecală găsită în 2 milioane de sticle de apă ”de fițe”
- Ce nu știai despre praful din Sahara. „Călătoria“ de mii de kilometri datorită căreia se dezvoltă pădurea amazoniană
- Efectele prafului saharian asupra sănătății. Beatrice Mahler: Cine trebuie să aibă grijă să nu iasă din casă
- Horoscop 25 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care nu trebuie să mai amâne o discuție delicată! Nu vei scăpa
- Pască pufoasă fără aluat
- Horoscop 24 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care-și pierde controlul. Va fi foarte greu să-ți revii!
- 5 pași pentru un somn mai bun conform oamenilor de știință
- Ce se întâmplă cu pensiile românilor. Răsturnare de situație de la Poșta Română
- Cățelul tău are căpușe? Află cum le poți îndepărta în siguranță