Revoluție în Venezuela? Președinta Boliviei: "Eliberați țara !" Mesaj pentru Juan Guaido
Data publicării:
Autor: Dan Carp
WhatsApp
Juan Guaido
Juan Guaido
Preşedinta interimară a Boliviei, Jeanine Anez, l-a îndemnat sâmbătă pe Juan Guaido "să elibereze" Venezuela, într-un moment în care opozantul încearcă să îşi mobilizeze din nou trupele lansând un apel la o manifestaţie contra preşedintelui socialist Nicolas Maduro, notează AFP.

"Doresc din tot sufletul ca să eliberaţi poporul venezuelean", i-a spus Jeanine Anez lui Juan Guaido în cursul unui apel video transmis în direct la televiziunea boliviană. "Este nedrept să suportaţi atâta violenţă şi atâta represiune", a adăugat ea.

Senatoarea de dreapta Jeanine Anez s-a proclamat marţi preşedinte interimar înlocuindu-l pe preşedintele de stânga Evo Morales. Acesta din urmă a demisionat după o serie de manifestaţii uneori violente ale opoziţiei care l-a acuzat de "fraudă" la alegerile prezidenţiale de la 20 octombrie.

La fel ca alte peste 50 de ţări, guvernul condus de Jeanine Anez l-a recunoscut pe Juan Guaido ca preşedinte interimar al Venezuelei. Vineri, autorităţile boliviene au anunţat expulzarea diplomaţilor venezueleni care "reprezintă guvernul Maduro".

Răspunsul lui Guaido 



"Ne-aţi dovedit că este posibil să se realizeze schimbări democratice atunci când cetăţenii sunt mobilizaţi şi hotărâţi", i-a răspuns Juan Guaido şefei statului bolivian în cursul conversaţiei care a durat aproximativ 15 minute.

Ulterior, liderul opoziţiei venezuelene a participat alături de câteva mii de persoane la o manifestaţie la Caracas contra lui Nicolas Maduro, o mobilizare redusă pentru Juan Guaido care speră să profite de evenimentele din Bolivia pentru a-l răsturna de la putere preşedintele socialist.

După ce s-a proclamat preşedinte interimar la 23 ianuarie, Juan Guaido a lansat în repetate rânduri apeluri militarilor să i se alăture. Pentru aceasta, a avut sprijinul a zeci de mii de persoane care au ieşit în stradă la fiecare din apelurile sale.

Însă după revolta eşuată de la 30 aprilie, participarea la manifestaţiile opoziţiei s-a redus semnificativ, mai scrie AFP.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel