S-AU AFIŞAT! REZULTATE Evaluare Națională 2020. Primele NOTE publicate - Vezi AICI. TOTUL despre CONTESTAȚII
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Emoții mari pentru mii de elevi. Au fost publicate primele rezultate ale Evaluării Naţionale. Iată cum  puteți depune contestații.

172.482 de absolvenţi ai clasei a VIII-a, dintre care 16.004 în municipiul Bucureşti, așteaptă cu nerăbdaer rezultatele examenului de Evaluare Naţională din sesiunea 2 - 27 iunie, conform situaţiei centralizate de Ministerul Educaţiei şi Cercetării.

EDU.RO Rezultate Evaluare Națională 2020. Astăzi, până la ora 14:00, se vor afişa rezultatele. Acestea vor fi publicate pe EDU.RO.

EDU.RO Rezultate Evaluare Națională 2020. Pentru prima oară, Ministerul Educaţiei şi Cercetării va publica rezultatele elevilor obţinute în urma susţinerii examenelor naţionale cu anonimizarea numelui şi a prenumelui.

Astfel, fiecare elev a primit un document care conţinea şcoala de provenienţă a candidatului, judeţul, numele şi prenumele elevului, CNP-ul şi codul unic aferent fiecărui candidat. În funcție de codul primit, elevii se vor regăsi pe listele prezentate la centrele de examen și pe site-ul EDU.RO.

Totul despre depunerea contestațiilor

Luni, 22 iunie între orele 16,00 şi 19,00, şi marţi, 23 iunie, între orele 8,00 - 12,00, se vor putea depune contestaţiile.

EDU.RO Rezultate Evaluare Națională 2020. În data de 27 iunie este programată afişarea rezultatelor finale după soluţionarea contestaţiilor.


Admiterea la liceu

EDU.RO Rezultate Evaluare Națională 2020. Media generală obţinută în cadrul Evaluării Naţionale are o pondere de 80% în calculul mediei de admitere în clasa a IX-a.

EDU.RO Rezultate Evaluare Națională 2020. Completarea opţiunilor în fişele de înscriere de către absolvenţii clasei a VIII-a este programată în perioada 2 - 6 iulie, iar repartizarea computerizată va avea loc în data de 10 iulie. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel