Rezultate simulare Evaluare națională 2021. Sorin Cîmpeanu, plăcut surprins: Au fost acuze că subiectele au fost mult prea dificile
Autor: Cătălina Burghelea pe 17 apr, 10:44 | Educatie

Sursă foto: Facebook Sorin Cîmpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, spune despre rezultatele simulărilor la Evaluarea Națională că sunt surprinzătoare și că arată pregătirea elevilor de clasa a opta pentru aceste examene. Ministrul neagă categoric că subiectele ar fi fost ușoare. 

 

"S-a constatat că în cazul Evaluării Naționale au fost scoase în evidență calitățile elevilor care au reușit să se mobilizeze. În aproape toate județele, rata de promovare a fost peste 50%, cu excepția județelor Vaslui și Timiș. Unde au fost rezultate slabe trebuie concentrare pe orele remediale.", a spus ministrul Educației, sâmbătă, 17 aprilie, la Digi24

Sorin Cîmpeanu respinge ideea că rezultatele simulărilor la Evaluarea Națională ar fi fost bune pentru că subiectele au fost ușoare.

"Nu că a fost mai redus gradul de dificultate, dar cel puțin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate și au fost prognosticuri că nu elevii nu vor reuși să ia mai mult de 4. Au fost acuze că subiectele sunt mult prea dificile și că s-ar dori rezultate mult prea slabe. Scenariile au fost că Ministerul Educației ar dori rezultate mai slabe ca să renunțe la examenele naționale.", a precizat Sorin Cîmpeanu. 

65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut simularea probelor Evaluării Naţionale au avut medii mai mari sau egale cu 5, transmite Ministerul Educaţiei. Potrivit datelor dintr-un comunicat oficial, 25 de elevi au obținut medii de 10. 

Educatie Vezi toate articolele
Crossuri parteneri