Urmărește emisiunea live
Rezultate TIMSS 2019: România, ULTIMA din Europa la alfabetizarea științifică și numerică a elevilor de clasa a VIII-a
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
România a obținut cel mai slab punctaj dintre statele UE la studiul „Tendințe în domeniul Studiilor Matematice și Științifice Internaționale” – TIMSS 2019. 

România este la coada clasamentului TIMSS-2019. Țara noastră a obținut un punctaj mediu de 475, cel mai slab, scrie Edupedu.ro. 5.000 de elevi de clasa a VIII-a au participat la această testare internațională, potrivit anunțului făcut de reprezentanții Universității București.

Astfel, România s-a clasat ultima din Europa, la același nivel cu Bahrain și Emiratele Arabe, la alfabetizarea științifică și numerică a elevilor de clasa a VIII-a. 22% dintre tineri sunt analfabeți funcțional la matematică și chimie, fizică, biologie, arată studiul. Totuși, se pare că acest rezultat este mai bun decât cel obținut în 2011. Scorul obținut de elevii din România la matematică a fost de 479 de puncte, în creștere de la 454, câte aveam în 2011. Pentru Științe punctajul a fost 470, și aici fiind o creștere față de precedentele rezultate (465). Totuși, rezultate rămân a fi mult sub medie, aceasta fiind de 500 de puncte. Sub noi nu este nicio țară europeană din cele 12 participante.

Vezi mai jos LIVE VIDEO conferința de lansare a studiului TIMSS 2019 pentru România:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel