RISC mai mare pentru unele persoane din cauza Covid-19. Prof. Dr. Timar, soluții reale: Noi am încercat la Timișoara
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Prof. Dr. Romulus Timar, președintele Societății Române de Diabet, a vorbit despre persoanele cu diabet zaharat și problemele care au apărut odată cu pandemia, oferind totodată și o serie de soluții.

„În contextul pandemiei, și noi, și persoanele pe care le avem în supraveghere cu diabet zaharat ne putem confrunta cu unele dificultăți. Este cunoscut faptul că persoanele cu diabet zaharat au o susceptibilitate mai mare la infecția cu noul coronavirus. De asemenea, evoluția lor poate fi mai severă decât a persoanelor fără diabet zaharat. Foarte important e ca persoanele cu diabet să aibă un control cât mai bun.

În aceste momente, cred că un pas înainte ar fi telemedicina. Noi am încercat la Timișoara, am deschis o linie de telemedicină care a putut fi apelată gratuit din întreaga țară. Mai mult decât atât, am primit numeroase apeluri din străinătate. Am putut elibera rețete electronice care au rezultat un pas înainte”, a spus prof. dr. Romulus Timar în cadrul dezbaterii online „Inovația medicală: acces, impact, schimbări”, organizată de trustul DC Media Group.

„Ne confruntăm cu o problemă reală. Multe centre private și-au redus din numărul de consultații, astfel încât adresabilitatea spre centrele de stat a crescut foarte mult, venind numeroase persoane cu diabet peste numărul persoanelor programate. Folosirea cardului, pe lângă faptul că poate favoriza transmisia virusului, alături de faptul că deseori sistemul de internet nu funcționează, face ca durata unei consultații să fie mult mai mare. O altă problemă cu care ne-am confruntat și cred că ar putea fi rezolvată e faptul de a ni se permite absolut gratuit să consultăm mai mulți pacienți pe oră sau să ne prelungim programul de consultații”, a mai spus acesta în cadrul dezbaterii.

Declarațiile complete, în dezbaterea de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel