Urmărește emisiunea live
RISCUL Tratatului de la Trianon. Niculescu și Marinescu EXPLICĂ. "Niște TICĂLOȘI. Învrăjbirea maghiarilor cu românii"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Istoricul Adrian Niculescu și senatorul Marius Marinescu au vorbit despre riscurile Tratatului de la Trianon.  

"Ziua cea mare pentru România este 1 decembrie, dar aici, pe 4 iunie, a fost confirmarea la nivel internațional. Acum vă pot deschide o viziune și să nu uităm un lucru, ținând cont că aceasta este doar o ratificare fundamentală, există și un mic risc. Haideți să vorbim foarte exact. Există un mic risc exprimat de unele persoane pe care putem să le considerăm detractori, adversari politici sau așa mai departe, dar vă rog să meditați la această chestie.

Dacă noi batem prea mult monedă pe Trianon, care vă aduc aminte, nu a fost niciodată celebrat, nici în anii de maxim naționalism din anii 30, anii 40, cu generalul Antonescu, știți bine, nu a fost niciodată o sărbătoare, însă, riscul, cu toată sinceritatea vă spun, chiar dacă îi șochez pe unii dintre ascultători dvs., este să vină cineva, cum s-a întâmplat, să spună: Românii își dau cu stângul în dreptul, prin ridicarea în slăvi a Trianonului, ei confirmă că, de fapt, au primit Transilvania la masa verde, în urma unor negocieri internaționale, unor jocuri de culise a marilor puteri. Este cât de poate de contraproductiv, nu știu dacă înțelegeți ce vreau să spun", a declarat istoricul Adrian Niculescu, în direct la B1 TV.

Învrăjbirea oamenilor. "Sunt niște ticăloși. Parchetul trebuie să intervină"

"Eu cred că ar trebui să separăm interesele unor politicieni, în acest moment foarte important pentru România. Vedeți, există riscul, cum foarte bine a spus domn' profesor, ca anumiți oameni politici să învrăjbească maghiarii cu românii. Eu vreau să le spun celor care încearcă să facă lucrul ăsta că sunt niște ticăloși și dacă vor face lucrul acesta, vor încerca să instige la ură, atunci conform Codului Penal, Parchetul trebuie să intervină. Instigarea la ură este pedepsită cu închisoare de până la 3 ani de zile", a continuat senatorul Marius Marinescu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel