RO Vaccinare: Creștere abruptă a infecțiilor cu coronavirus în Europa
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
 Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
RO Vaccinare a indicat o creștere a numărului de cazuri de infectare cu coronavirus.

Echipa din spatele campaniei de vaccinare împotriva Covid-19 din România, RO Vaccinare, a publicat evoluția infectărilor din Europa de la începutul verii până acum. Potrivit unei postări pe Facebook, harta publicată se referă la incidența numărului de cazuri, respectiv la diferența procentuală a numărului de cazuri a ultimelor 14 zile raportat la numărul de cazuri a 14 zile precedente acestora descărcată în 20.07.2021 (rata de creștere / scădere din 2 în 2 săptămâni).

Ce înseamnă culorile?

- Bleu și albastru reprezintă stagnare sau scădere

- Roz – roșu reprezintă creștere de până la 200% (roșu închis)

Aceste grafice reprezintă evoluția numărului de cazuri noi de infecție, de internări în ATI și decese raportate la 1 milion de persoane  din săptămânile 7 până la 29, respectiv 27 (internări ATI) ale anului 2021. Sunt evidențiate, prin cadrane, evoluțiile din săptămâna 25 pentru fiecare situație și pot fi observate:

- cazurile noi de infecție au început o creștere abruptă din săptămâna 25, ajungând la ~ 2/3 din magnitudinea valului precedent;

- atât internările în ATI, cât și decesele sunt mult scăzute comparativ cu valul anterior.

Ce reprezintă calculele din tabele de raportări din spatele graficelor

- media cazurilor noi din săptămâna 29 comparativ cu săptămâna cu media cazurilor din varful valului anterior este la ~ 60% ( ~2/3);

- media cazurilor internate în ATI a săptămânii 27 reprezintă 6% din media cazurilor noi aferente saptămânii 27, respectiv 10% din media cazurilor noi aferente săptămânii 25 (2 săptămâni în urmă, când a început creșterea valului)

- media deceselor din săptămâna 29 reprezintă 0.7% din media cazurilor noi aferente saptămânii 29, respectiv 2% din media cazurilor noi aferente săptămânii 25 (4 săptămâni în urmă, când a început creșterea numărului de cazuri);

Mențiuni

Cazurile de internări în ATI sunt raportate până inclusiv în săptămâna 27. Există o întârziere între creșterea numărului de cazuri și creșterea numărului de spitalizărilor și decese. Urmează să observăm impactul creșterii numărului de cazuri în perioada următoare.

Până în 20.07.2021, în Europa au fost vaccinate cu prima doză 47% persoane și cu doza a II-a 36%. Datele provin de la: https://ourworldindata.org/covid-vaccinations.

Concluzii

- vaccinurile reduc considerabil riscul de spitalizare;

- vaccinurile reduc considerabil riscul de deces;

- vaccinurile împreună cu măsurile de protecție non-farmaceutice sunt principala cale de a limita efectele pandemiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel