Robert Cazanciuc, veste EXTRAORDINARĂ pentru românii din izolare. Avocat din oficiu, plătit de stat
Autor: Florin Răvdan pe 16 iul 2020 / 19:41 | Parlament

foto: Facebook Robert Cazanciuc

Preşedintele interimar al Senatului, Robert Cazanciuc, a anunţat că statul va pune la dispoziţia persoanelor care contestă măsura izolării un avocat din oficiu, dacă aceştia nu îşi permit un reprezentant legal. 

"Din momentul în care DSP a confirmat decizia medicului de a izola o persoană, într.un termen de 24 de ore, persoana poate contesta la instanţă această măsură. Instanţa este obligată să se pronunţe de îndată asupra solicitării primite. A fost o discuţie referitoare la limitarea unor drepturi în această perioadă. Acel text care a fost un material de lucru a fost eliminat, deci nu există în momentul de faţă niciun fel de restricţie pentru persoanele izolate de a lua legătura cu un avocat sau cu cineva care să îl asiste în această procedură. De altfel, la propunerea unui coleg avocat din comisie, am introdus şi asistenţa din oficiu. 

Dacă persoana contestă în faţa instanţei măsura propusă de DSP şi nu are posibilităţi să îşi angajeze un avocat, statul va fi obligat să asigure asistenţă în acest proces", a declarat Robert Cazanciuc la finalul şedinţei Comisiei Juridice a Senatului pe legea carantinei şi izolării. 

Te-ar putea interesa și ....
Parlament Vezi toate articolele
Crossuri parteneri